+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Bangkokin sunnuntaiset kuvernöörivaalit poikivat mielenkiintoisen yksittäistapahtuman Phuketin saarella.

Phuketin vapautusarmeijan johtajaksi itsensä nimittänyt Teerayut “Wave” Sirimas töhri itsensä punaiseen ja siniseen maaliin Phuket Townin lohikäärmepatsaan luona Thalang Roadilla ja istui katukivetykselle protestoimaan Thaimaassa kahdeksan vuotta jatkunutta sotilasvaltaa vastaan. Eilen 22.5. tuli kuluneeksi tasan kahdeksan vuotta siitä, kun kenraali Prayut Chan-O-Chan johtamat armeijan joukot kaappasivat maassa vallan ja aloittivat tapahtumaketjun, jonka yhtenä seurauksena vaaleilla valittu pääministeri Yingluck Shinawatra päätyi veljensä, niinikään ex -pääministeri Thaksin Shinawatran tavoin maanpakoon.

Kenraali Prayut ei suinkaan ollut ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, sillä hän kuului aikoinaan sen sotilasvallankaappauksen johtoryhmään, joka karkoitti Thaksinin maasta vuonna 2006. Kai se harjoitus tekee mestarin näissä vallankaappaushommissakin?

Mielenosoittaja oli valinnut hyvän paikan, sillä moni Lard Yai Walking Streetin iltamarkkinoille menijä pysähtyi katsomaan, mitä on tekeillä.

Teerayut aloitti oman yhden miehen mielenosoituksensa klo 17.30. Mielenosoittaja vaati mm. tutkimusta siitä, kuinka sotilasvallankaappauksen jälkeen joidenkin valtakunnallisesti tunnettujen henkilöiden varallisuus on huomattavasti lisääntynyt ja sen lisäksi vaatimuslistalla oli ainakin phuketilaisille oikeus valita kuvernöörinsä vaaleilla Bangkokin tapaan.

Medialle mielenosoittaja kertoi haluavansa osoittaa tukensa myös kaikille mielenosoittajille, jotka Thaimaassa on sotilasvallankaappauksen jälkeen vangittu lese majeste -lakien perusteella. Mielenosoitus päättyi rauhallisesti klo 18.30 paikallisen poliisin valvonnassa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: