+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Siam Rath raportoi vuoden 2022 aikana toteutuneista luvuista Thaimaan kuninkaallisten poliisivoimien keskuudessa.

Pääministeri Prayut Chan-O-Cha osallistui hiljattain valtakunnallisen poliisikomission kokoukseen, jonka puheenjohtajana hän kaiken muun ohessa toimii. Siam Rathin tiedot ovat peräisin tuon kokouksen annista. Se korutont’ on kertomaa.

Tammikuun 1. päivästä lukien on vuoden 2022 aikana erotettu poliisin palveluksesta 133 henkilöä vakaviin rikkomuksiin syyllistyneenä. Lukuun lisätään heinäkuun ajalta tähän mennessä 19 poliisia. Näiden lisäksi 32 poliisia on joutunut siirtymään poliisin palveluksesta muihin tehtäviin vähän pehmeämmän menettelyn turvin. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että on saanut pitää eläkkeensä tai jonkun muun etuisuuden.

Joe Ferrariksi kutsuttu poliisipäällikko kuristi elokuussa 2021 kuulusteltavansa kuvassa näkyvällä tavalla. Hänet tuomittiin äskettäin. Menikö tämä tuomio nyt sitten vuoden 2021 vai 2022 tilastoihin?

Sitten on vielä 165 poliisiviranomaista, jotka ovat saaneet pitää työpaikkansa, mutta joita on rangaistu virkavirheistä. Heitä on heinäkuun mittaan kertynyt 20 lisää.

Kun Prayut esikuntineen kahdeksan vuotta sitten kaappasi vallan Thaimaassa, julisti hän kitkevänsä korruption maasta 20 vuoden kuluessa. Siinä sitä onkin työmaata.

Sanotaan, että Thaimaassa ei ole mafiaa siitä yksinkertaisesta syystä, että poliisi on mafia eikä siedä kenenkään kilpailevan kanssaan. Toisen sanonnan mukaan nuo julki tulleet tapaukset ovat ainoastaan jäävuoren huippu. Se tarkoittaisi sitä, että ehkä joka yhdeksäs jää kiinni.

Näin näyttävästi lanseerattiin aikoinaan Prayutin hallituksen korruptionvastainen nollatoleranssikampanja.

To protect and serve, suojella ja palvella, on Thaimaan poliisivoimien virallinen motto. Mutta missään ei sanota, ketä he suojelevat?

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: