+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Hallitus on helpottanut tiettyjen yhtiötyyppien rekisteröintiä erityisesti ensimmäistä yritystään perustavia ajatellen.

Esimerkkinä hallituksen apulaistiedottaja Traisuree Traisaranakul mainitsi perjantaina 17.2. ns. rajavastuuyhtiöt, limited partnership, joiden perustaminen on mahdollista nyt kahden henkilön kesken, kun entinen minimimäärä oli kolme. Muita helpotuksia ovat johtokunnan kokousten salliminen internet -yhteyksillä sekä yhtiökokouksesta ilmoittaminen internetissä entisen lehti-ilmoittelun sijaan.

Uudet säädökset julkaistiin The Royal Gazettessa 8.11.2022 ja astuivat voimaan 7.2.2023. Mielenkiintoinen yksityiskohta niissä on toiminimen rekisteröinnin raukeaminen kolmessa vuodessa mikäli yhtiö ei syystä tai toisesta aloitakaan toimintaansa. Säädöksen takana on Thaimaan yhtiörekisterissä oleva käyttämättömien toiminimien suuri määrä. Ne halutaan tällä tavoin vapauttaa enemmän niitä tarvitsevien käyttöön.

Marine Lucchini tuli Phuketiin rommihommiin ja perusti Chalong Bay Rum -nimisen firmansa joskus vuoden 2010 tienoilla.

Myös yhtiökaupat ja yhtiöiden fuusioituminen on entistä helpompaa. Kun aiemmin yhtiökauppojen ja fuusioiden toteutuminen vaati kokonaan uuden yrityksen perustamista, voi uusien sääntöjen puitteissa toimia niin, että toinen yrityksistä jatkaa toimintaansa entiseen malliin ja toinen yksinkertaisesti lakkaa olemasta.

Osakkaitakin on ajateltu. Uusi laki velvoittaa yhtiöt maksamaan osakkailleen yhtiökokouksen päättämät osingot kuukauden kuluessa yhtiökokouksen pitopäivästä. Ennen tätä takarajaa ei oltu määritelty millään tavalla.

Yksityiskohtaisemmin uusiin säädöksiin voi tutustua tästä. (thai)

Thaimaa oli jo ennestään tutkitusti yksi maailman helpoimmista paikoista perustaa yritys.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: