+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan hallitus on hyväksynyt ulkomaalaisille myönnettävän täysin uudentyyppisen viisumin edellyttäen, että ulkomaalainen on ensin viettänyt 14 vrk karanteenissa.

Viisumin yhdeksän kuukauden kokonaisaika muodostuu kolmesta 90 vrk:n osasta, eli se ensimmäinen viisumi on pituudeltaan 90 vrk ja sitä voidaan tarpeen vaatiessa jatkaa kahdesti, 90 vrk:n verran kummallakin kerralla, kertoo The Nation.

Näitä viisumeja aletaan myöntää lokakuussa, mutta toki niidenkin myöntämiselle on omat erityisehtonsa, Thaimaassa kun ollaan.

 1. Pitkäaikaisturistin tulee noudattaa kulloinkin voimassa olevia säädöksiä koronaviruksen leviämisen estämistä koskien ja hänen tulee viettää lomansa ensimmäiset 14 vrk hänelle osoitetussa karanteenipaikassa.
 2. Todistus asuinpaikasta joko hotellivarauksen tai asunnon vuokrasopimuksen muodossa. Vuokrasopimus voi olla omissa tai Thaimaassa asuvan perheenjäsenen nimissä. Mikäli ulkomaalaisella on oma asunto Thaimaassa, niin asuntotyypistä riippuen omistussuhteen todistava asiakirja.
 3. Viisumin hinta kutakin 90 vrk kohden on 2.000 bahtia (n. 55 €).

Hallituksen tiedottaja Traisuree Taisaranakul korosti viisumien tulevan hakuun ainoastaan niiden maiden kansalaisille, joissa koronavirusasiat ovat Thaimaan viranomaisten mielestä kontrollissa. Lopullisia säädöksiä viimeistellään vielä ja Sisäministeriö vahvistaa ne piakkoin.

Thaimaan Suomalaisen tähän mennessä saamien tietojen mukaan Suomi ja Ruotsi eivät kuulu niiden maiden joukkoon, joissa koronavirusasiat thaimaalaisten viranomaisten mielestä olisivat kontrollissa eli näillä näkymin nuo uudet viisumit eivät ainakaan vielä tulisi suomalaisten haettaviksi. Toivottavasti tilanne muuttuu lopullisia säädöksiä valmisteltaessa.

Thaimaan rannat, retket ja nähtävyydet pysynevät vielä ainakin toistaiseksi suomalaisten ulottumattomissa.

3 comments

 1. Olavi Viikki

  Olen seurannut täältä Pattaaysta käsin suomen tilannetta ja voi todeta sen että ihmisten käyttäytyminen on kovin leväperäistä ja vähättelevää koronan leviämistä ajatellen.Maskien käyttö on kovin harvinaista ulkona liikuttaessa ja marketeissa joissa on paljon ihmisiä.Myös ravintolat joissa on paljon ihmisiä iltaisin ja öisin yökerhot,siellä ei ole kuulemma ollenkaan käytössä muuta kuin käsihyginiaan käytettävää huuhdetta,maskit puuttuu kaikilta.Ei ole ihme jos muualla maissa ihmetellään tätä asiaa,Thaimaan viranomaiset ovat aivan oikeassa kun näin tulkitsevat suomen asemaa tässä asiassa.

 2. Kristian Jan

  Eipä Pattayalla eikä phuketissakaan juuri maskeja käytetä.Tiedäthän että Thaimaalaiset eivät edes tiedä suurin osa missä Suomi on kun se kerran on aina England ja enkuilla on tuo 90pv mahis ja niin olisi Suomellakin jos olisi edes kartalla…

 3. Hiekkavarvas

  Kyllä se vahvasti siltä näyttää että tilatun lennon voi perua. Kun Suomi jo nyt on kiellettyjen listalla ei tilanne tulevina kuukausina ainakaan parane. Tartuntaluvut ovat Suomessa nousseet ja nousevat edelleen nyt kun rajoituksia höllennettiin. Vaikka jossain vaiheessa Thaimaahan vielä pääsisikin niin karanteeni ei ainakaan poistu ja kaksi viikkoa jossain määrätyssä hotellissa omakustannus hintaan ei kiinnosta. Jos sen kaksi viikkoa voisi omassa asunnossa lusia tilanne olisi toinen. Niin kauan kuin maskipakkoa ei ole ei sitä monikaan naamalleen Suomessa laita.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: