+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Hyvää uutta vuotta minunkin puolestani itse kullekin ja kaikille yhteisesti. Meille tuleva vuosi merkitsee minun kielikouluni alkamista maanantaina 4.1. ja Gizmolle uusien haasteiden kohtaamista jo tammikuun aikana. Ensimmäinen isompi asia on kuulemma tilausmaksujen ja kaupan tuotteiden maksamisen mahdollistaminen Nordeaan, koska sitä on niin kovasti toivottu.

Mutta aasiaan: Thaimaan Suomalaisen sivuja käytiin lukemassa joulukuun aikana peräti 90.082 kertaa, mikä on todella komea luku esimerkiksi vuoden 2019 joulukuuhun verrattuna. Lisäystä tuli reilut 20.000. Se oli viime vuoden tammikuussa, kun lukijamäärämme lähtivät nousemaan nykytasolleen.

Kuluneen joulukuun suosituimmat jutut olivat järjestyksessä kuukauden 19. päivänä julkaistu

ja hyvänä kakkosena seurasi jouluaaton uutinen uusien provinssien sulkemisista

eikä paljoa huonommaksi jäänyt sekään uutinen, jota perustellusti voidaan sanoa kaikkian tämän päivän koronauutisten äidiksi. Se oli joulukuun 21. päivänä julkaistu juttu Samut Sakhonista:

Yhteistä noille kaikille jutuille on se, että niitä jaettiin aika kiitettävästi Facebookissa ja näkyy meidän juttujamme ilmestyvän tänä päivänä MTV:n nettiuutisvirrassakin. Jatkakaa vaan hyvät ihmiset näiden uutisten jakamista edelleen. Siitä on meille konkreettista hyötyä mainosmyynnissä.

Mainostajien puolella kärkiryhmään kiilasi tutun kolmikon ohi suoraan kakkoseksi ystävämme Grace Thai Visa Centrestä. Grace kirjoittaa meille aina silloin tällöin viisumiasioista ja hänen juttunsa ovat ns. sponsoroituja artikkeleita, joissa kaikissa on aina linkki Thai Visa Centreen mahdollisia lisäkysymyksiä ja muita asiakaskontakteja varten. Gracen tyyli toimi hyvin ainakin joulukuussa, jolloin sivuiltamme poistuttiin normaalibannerien kautta eniten Hua Hinin Seudun Suomalaisten kotisivuille ja toiseksi eniten mentiinkin sitten Thai Visa Centren sivuille. Kolmantena on Pattaya Suomi -seura. Way to go, Grace!

Koska meidänkin sivuillamme nyt kumminkin rahalla saa ja hevosella pääsee, niin todettakoon tässä vielä, että Hans Lankari superbannereineen toki keräsi enemmän klikkauksia kuin nuo edellämainitut kolme yhteensä.

Tulin tuossa otsikossa luvanneeksi kertoa teille koko vuoden 2020 luetuimman jutun Thaimaan Suomalaisen nettisivuilla. Ilokseni voin kertoa sen olevan oman uutistyömme tuloksia ja vielä iloisemmaksi minut tekee tieto siitä, ettei se Gizmo turhaan lähtenyt aamuhämärissä jo ennen auringonnousua liikkeelle uutisen perään.

Tämä 11.2. Thaimaan Suomalaisessa julkaistu juttu ilmestyi aikoinaan ensimmäisenä koko Thaimaassa. Meillä oli juttu ulkona jo silloin, kun jossain Bangkok Postin toimituksessa vielä tarkisteltiin ja varmisteltiin eri lähteistä, mitä siellä Chonburin syväsatamassa oikein tapahtuu. Paikalla aamuyön tunteina poikennut Gizmo tuli samalla testanneeksi, että ainakin nopeusmittarin mukaan Toyotalla pääsi yli 160 km/t.

Se kaiken tohinan ja hurjastelemisen arvoinen juttu on tämä:

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: