+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

VPN-SUOMI kirjoitti ensimmäistä kertaa Thaimaansuomalaiseen vuoden 2018 lopulla VPN-yhteyden tarjoamista mahdollisuuksista ja siitä, kuinka sivusto pyrkii tuomaan näitä etuja lukijoiden tietoon ilmaiseksi. Vuosi 2019 oli VPN-SUOMEN sisällön kattavuudelle vahvaa kasvun aikaa ja suunnitelmana oli tuoda selkeämpi ja kattavampi tiedonvälitys VPN-yhteyden mahdollisuuksista vuonna 2020. Sitten Covid-19 iski ja koko maailma pysähtyi.

Koska VPN-sovelluksesta on jo kirjoitettu aiemmin mainitussa vuoden 2018 artikkelissa, niin tässä artikkelissa ei keskitytä niin paljoa itse sovelluksen periaatteelliseen toimitaan, vaan nyt tuodaan esiin niitä konkreettisia hyötyjä, joista VPN-palveluita käyttävät voivat nauttia, kun maailman viihde- ja urheiluteollisuudet alkavat pikkuhiljaa palaamaan arkeen.

Otetaan kuitenkin kertauksen vuoksi lyhyt tiivistelmä VPN:stä (Virtual Private Network): eli kyseessä on sovellus, joka hyödyntää virtuaalisia erillisverkkoja verkossa selaavan käyttäjän ja internetsivustojen välillä. Ne suojaavat käyttäjän henkilökohtaisia tietoja sekä mahdollistavat käyttäjän henkilökohtaisen IP-osoitteen vaihtamisen verkossa yhdistämällä eri puolilla maailmaa sijaitseviin itsenäisiin VPN-palvelimiin – täysin laillisesti.

Pidemmittä puheitta katsokaamme nyt tarkemmin, että mitä kaikkea VPN-yhteyden avulla pystyy seuraamaan oman yksityisyydensuojan lisäksi vuonna 2020.

Missä päin maailmaa sinä tahtoisit olla noin virtuaalisesti?

Suomalaisten televisiokanavien katsominen ulkomailta vuonna 2020

VPN-SUOMI kirjoitti taannoin Thaimaansuomalaisen artikkelissa, kuinka ulkomailla asuvat tai matkailevat suomalaiset pystyvät seuraamaan kotimaan kanavien suoratoistopalveluita, kuten AreenaaKatsomoa ja Ruutua. Näiden kanavien seuraaminen onnistuu helposti ulkomailta myös vuonna 2020, sillä VPN-SUOMI aina testaa ja listaa suomalaisten tv-kanavien kanssa toimivat VPN-palvelut.

Lukijoiden kannattaa tarkistaa jokaiselle Suomi-kanavalle parhaiten toimivat VPN-ratkaisut edellä mainituista linkeistä ennen sovelluksen ostamista.

Kun suositeltu VPN-yhteys on tilattu, niin seuratkaa vain sivustolla annettuja ohjeita:

  1. Avaa VPN-sovellus
  2. Yhdistä VPN Suomen palvelimeen
  3. Nyt edellä mainitut Suomi-kanavat ovat katsottavissa ilmaiseksi (jotkut kanavat vaativat sähköpostirekisteröinnin ja mahdollisen AdBlockerin ottamisen pois päältä ko. sivustolla.)

Koronapandemian jäljiltä alkavat urheilulajit

Covid-19 onnistui toden teolla halvaannuttamaan lähes kaiken aktiivisesti pyörivän viihteen urheilusta elokuvateollisuuteen. Virkistymisen merkkejä on kuitenkin havaittavissa ja lähiaikoina voimmekin odottaa (tai olemme jo nähneet) seuraavien urheilulajien palaavan takaisin ohjelmistoon, joiden seuraaminen onnistuu VPN-yhteyden avulla ilmaiseksi:

  • Formula 1 -kausi 2020

Suomalaiset seuraavat innolla tätä moottoriurheilun kuninkuusluokkaa ja VPN teki mahdolliseksi nähdä koko 2019 F1-kauden ja katsoa kisat jopa täysimittaisina jälkilähetyksinä eri maiden kansallisten televisiokanavien suoratoistopalveluiden kautta. 

F1-kausi 2020 pääsi vihdoin alkamaan yleisöltä suljettuina tapahtumina heinäkuun alussa ja FIA:n ja F1:n tavoitteena on järjestää tällä kaudella pandemiasta huolimatta 15–17 kisaa. VPN-SUOMI julkaisee blogissaan ja virallisilla F1-sivuillaan aktiivisesti tietoa kauden kulumisesta, tulevista kisaviikonlopuista sekä kisoja lähettävistä ilmaiskanavista.

  • MotoGP -kausi 2020

Ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokka MotoGP aloittaa myös 2020 kautensa heinäkuussa, kun ensimmäisenä vuorossa on Espanjan GP 19.7.2020.

Samoin kuin Formulat, myös MotoGP pyrkii tänä vuonna järjestämään ~17 kisaa tällä kaudella. Suosittelemiemme kanavien kautta saat näkyviin kisaviikonloppuina kaikkien järjestettävien MotoGP-luokkien kisat (MotoGP, Moto2, Moto3 ja MotoE).

  • Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga 2020

Myös jalkapallon ystävillä on syytä iloon, sillä UEFA ilmoitti järjestävänsä Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan pudotuspelit elokuussa 2020 Portugalissa ja Saksassa. 

  • NHL Playoffs 2020

Pohjois-Amerikan jääkiekon huippuliiga NHL on päättänyt viedä kautensa kunnialla loppuun pandeman aiheuttamasta karanteenista huolimatta. Pudotuspelit alkavat Kanadassa Toronton ja Vancouverin kaupungeissa 1.8.2020.

Netflixin uudet elokuvat ja tv-sarjat joka kuukausi

Monet Netflixin tilaajat eivät välttämättä ole tietoisia siitä, että esimerkiksi Netflix USA:n sisältö on massiivisesti kattavampi verrattuna muiden maiden Netflix-katalogeihin. Kun yhdistät VPN:n Yhdysvaltojen tai muun Netflix-maan palvelimeen, niin avaat itsellesi tuhansia uusia leffoja sekä tv-sarjoja, joita asuinmaassasi ei välttämättä esitetä ollenkaan.

VPN-SUOMI listaa kaikki Netflix-uutuudet viimeistään joka kuukauden alussa blogissaan.

Lukijat voivat löytää tarkemmat tiedot eri urheilusarjojen ja tv-lähetysten seuraamiseen VPN-SUOMEN niille omistetulta sivulta. Seuratkaa sivustoa myös Facebookissa, johon myös päivitetään ensi tilassa uusista ilmaantuvista VPN-uutisista!

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: