+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kun kerran Thaimaassa on tarjolla jopa väärennettyjä durian -hedelmiä, niin ei se temppu eikä mikään ole yritteliäälle yksi työsopimus väärentää. Tai useampikin.

Nyt on Thaimaan poliisin ylimpään johtoon noussut entinen Immigrationin päällikkö Surachate Hakparn (pikkukuva) iskenyt silmänsä Rayongin ja Chonburin provinsseissa toimiviin kalastusaluksiin ja niiden omistajiin, kerrotaan poliisin torstaina 12.5. julkaisemassa tiedotteessa.

Poliisin kiinnostus kalastusaluksiin heräsi jo 18.3, kun Chonburin kalastusaluksia ja kalansaaliita valvova Chonburi Fisheries Office teki ilmoituksen Prasit ja Thamonwan Pongphisitkulista, jotka yhdessä omistavat neljä kalastusalusta. Sattahipin poliisiasemalle jätetyssä tutkintapyynnössä epäillään kaksikon väärentäneen  alustensa työntekijöitä koskevia dokumentteja.

Laillisen oloisia thaimaalaiskalastajia saapumassa Takiabin kalasatamaan Hua Hinissä.

Samasta toimistosta tuli toinen tutkintapyyntö, tällä kertaa Koh Samedin poliisille 29.3. kalastusaluksen omistavasta Waree Phoaroonista, jonka väitettiin yrittäneen saada viranomaiset väärentämään tietoja virallisiin dokumentteihin. Sen jälkeen on vielä joukko kalastusalusten omistajia jättänyt 25.4. Sattahipin poliisilaitokselle tutkintapyynnön naisesta nimeltä Samatcha Meejaidee, jonka väitetään väärentäneen ulkomaalaisten työntekijöiden merimiespasseja.

Poliisin tiedotteessa sanotaan Surachaten muodostaneen poliisiryhmän, joka alkaa hänen johdollaan tutkia ulkomaalaisten työntekijöiden työsopimuksia sekä heihin liittyvien dokumenttien aitoutta. Suoraan koko Thaimaan poliisin ylimmän johtajan alaisuudessa toimivan Surachaten vastuulla ovat ihmiskauppaan ja yksilöiden turvallisuuteen liittyvät asiat.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: