+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Jos voi, niin nyt on sitten kai kaikki nähty. Väärennetyt durianitkin.

Paikalliset viranomaiset nimittäin varottavat kauppiaista, jotka väittävät myyvänsä Pala-U:n alueella kasvatettuja durianeja, vaikka ne olisikin kasvatettu jossain aivan muualla. Pala-U:n durianit kun tunnetaan kautta Thaimaan ylivoimaisesta laadustaan ja ennen kaikkea makuelämyksestä vailla vertaa. Sin equal, sanoisi espanjalainen.

Syy myyntimiesten valehteluun on yksinkertainen: Pala-U:n alueen durianit voi myydä korkeammalla hinnalla kuin “tavallisten kuolevaisten” tuottamat durianit.

Vastaanotettuaan lukuisia valituksia huijatuksi itsensä kokeneilta kuluttajilta, päättivät paikallisviranomaiset jalkautua kenttätutkimuksiin. Kohteeksi valikoituivat Cha-Am – Pranburi -ohitustien varrella durianejaan myiskentelevät kauppiaat Thap Thaissa ja Hin Lek Faissa. Alueelta löytyikin myyjä, jonka kyltissä väitettiin kuuluisien Pala-U:n durianien olevan saatavilla. Tämä siitä huolimatta, että Pala-U:n alueella duriania kasvattavat farmarit kertoivat, ettei heidän satonsa ole vielä edes valmista myytäväksi.

Tästä ei pidot parane, tiedetään Pala-U:ssa.

Huai Sat Yain aluehallinnon päällikkö Watchara Kamphon kertoi tuotannon kyllä alkaneen, mutta toistaiseksi ainoastaan 170 duriania oli saatu myyntiin. Määrä on riittämiin myynnin aloittamiseksi suoraan farmilta, mutta ei siitä minnekään ohitustien varteen riitä. Muutenkin Pala-U:n durianit myynnissä Prachuap Khiri Khanin provinssin ulkopuolella ovat tuiki harvinainen näky silloinkin, kun koko sato on juuri korjattu.

Nyt tämä yksi onneton duriankauppias on saava rikossyytteen, jonka työnimet ovat toistaiseksi vaihdelleet petoksen ja väärennöksen välillä. Kauppiaasta halutaan tehdä varottava esimerkki muille kauppiaille, joille on ja toimitettu viestit maksimissaan 60.000 bahtin (n. 1.620 €) suuruisista sakoista ja/tai aina kolmeen vuoteen saakka kestävistä vankilatuomioista, mikäli joku vielä jää kiinni väärien Pala-U:n durianien myynnistä kuluttajille. Saa siihen sakkorahaan aika monta duriania myydä ja vielä enemmän, jos pitää perhe elättää kolmen vankilavuoden ajan.

Viranomaiset sanovat Pala-U:n durianin saavuttaneen maineen, jonka voi menettää vain kerran ja siksi kovat otteet ovat tarpeen kaiken maailman hämärämiesten pyrkimysten estämiseksi. Mikäli joku sukupuolineutraalien liikennemerkkien puolesta koko ikänsä keuhkonnut tasa-arvoaktiivi nyt pahoitti mielensä, niin puhutaan sitten hämärähenkilöistä.

Kyllähän duriania voisi syödä sellaisenaankin kuin Simo hilloa, mutta Pala-U:n durianin kohdalla se olisi haaskausta.

Vastaisen varalle viranomaiset alkavat lisäksi valvoa ja pitää kirjaa Pala-U:n durianien toimituksista jälleenmyyjille. Sittenpähän tiedetään, kenellä on myynnissä aitoa tavaraa ja kenellä ei.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: