+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Ilpo Luoma-aho, teksti ja kuvat

Moni kulkija on varmaankin ihmetellyt teiden varressa olevia virallisen näköisiä kylttejä, joissa lienee jotain tärkeää sanomaa.

Pakkohan se oli selvittää, josko niissä olisi jotain tärkeää asiaa myös meille Thaimaansuomalaisille.

Jotain yhtenäisyyttä saattaa löytyä ehkä kaukaisesta kotimaastamme. Suomessahan Väylävirasto vastaa yli 10 miljoonan euron ja ELY-keskus tätä pienemmistä hankkeista. Töiden aloittamisesta ilmoitetaan kylteissä, joissa on tietoa töiden alkamisajasta, kestosta ja siitä, mitä työ koskee. Kylteistä löytyvät myös teettäjän (Väylävirasto tai ELY-keskus) ja urakoitsijan logot.

Täällä Thaimaassa on sama käytäntö, mutta Suomesta poiketaan siinä, että kyltit jäävät paikoilleen töiden lopettamisen jälkeen ja niissä kerrotaan myös tarkka urakkasumma. Näin jälkipolvetkin näkevät minne osa verovaroista on mennyt. Sikälikin ehkä parempi systeemi, että urakoitsijan yhteystiedot ovat aina saatavilla ja näin työn laatua voi seurata vuosienkin jälkeen.

Tässä jo kahdeksan vuotta sitten päättyneessä hankkeessa laajennettiin vesihuoltoverkostoa 470 000 Bathin budjetilla.

Pikkukuvan kyltissä kerrotaan mm., että Sunthorn Phun kunta teetti teräsbetonitien rakentamisen välille Sai Usaren – Rab, Soi 4 ​​(Nong Yai Lae), kylä nro 4, Kram, Klaeng, Rayongin provinssi. Tien mitat ovat (metreissä): leveys 5,00, pituus 530,00 ja paksuus 0,15. Pinta-ala on 2.850 neliömetriä.

Rakennusaika on ollut 15. toukokuuta 2020 – 23. heinäkuuta 2020 eli 70 päivää. Rakennuskustannukset 1 798 000.- bahtia

Lopuksi korostetaan, että rakentaminen on tehty julkisilla verovaroilla.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: