+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaan virallinen lehti, The Royal Gazette, on julkaissut ohjeet uuden koronavirusaallon varalta. Ne astuvat voimaan 1.8.

Thaimaan virallinen lehti on julkaisu, jonka kanssa ei enää spekuloida tyyliin “no, lehdistö on aina lehdistö”. Siihen painetaan esimerkiksi säädetyt lait kolme kuukautta ennen niiden voimaan astumista ja muuta sellaista, jota ei todellakaan julkaista missään Seiska -lehdessä. Mitä ikinä Royal Gazettessa lukeekin on se totuus, jonka mukaan Thaimaassa eletään.

Nyt siellä on julkaistu ohjeet siltä varalta, että koko ajan nousussa olevat koronaluvut lähtevät tosissaan laukalle.

Siellä sanotaan, että taru vihreistä provinsseista on päättynyt. Palaamme asiaan viikonlopun jälkeen, jahka CCSA:n ohjeet asian tiimoilta on julkaistu.

Pahimmillaan Thaimaan koronakartta näytti vuonna 2021 näinkin synkältä.

Toinen viranomaisille annettu ohje on palauttaa ihmisten mieliin koronarajoitukset ja säädökset. Tämä tullaan tekemään televisiota, internettiä ja muita joukkotiedotusvälineitä käyttäen.

Elokuussa tullaan taas kieltämään sellaiset kokoontumiset, joiden arvellaan mahdollistavan koronaviruspiikin syntymisen ja sitä kautta uuden koronavirusaallon liikkeelle lähtemisen. Joidenkin tilaisuuksien järjestämiseen tulee hakea lupa paikallisviranomaisilta.

Ulkomaalaiset ovat edelleen tervetulleita maahan, mutta heitä on maahantulon yhteydessä muistutettava Thaimaassa vallitsevista koronasäädöksistä ja niihin liittyvistä ohjeista ja rajoituksista.

Terveystoimen alalla toimivien tulee varata riittävästi henkilökuntaa ja tarvikkeita, mukaan lukien koronavirusrokotteet ja kannustaa ihmisiä ottamaan tehosterokotus heti, kuin suinkin mahdollista.

Tällaisia kuvia levisi Thaimaasta maailmalle heinäkuussa 2021, jolloin koronavirus riehui maassa pahimmillaan. Nyt ennustetaan vielä pahempaa.

Viimeisen ohjeen ymmärtänevät parhaiten ne, jotka toimivat terveydenhoitoalalla: valmistautuminen siihen, että koronavirus muuttuu vaarallisesta tartuntataudista seurattavana olevaksi tartuntataudiksi ja ihmisten auttaminen tekemään muutoksia päivittäiseen elämäänsä sen mukaisesti.

Sanoisiko Antero Mertaranta tähän, että Luoja varjele, mitä sieltä tulee?

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: