+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Viking Club perustettiin joskus vuonna 2010, kun joukko suomalaisia ja skandinaaveja alkoi kerääntyä yhteen viikottaisen jalkapallopelin merkeissä.

Kuten kaikissa muissakin “luonnollisesti kasvaneissa” ja alkuun hyvinkin epävirallisissa yhteisöissä homma lähti siitä hiljalleen laajenemaan. Otettiin yhteyksiä muihin seutukunnan harrastajaporukoihin, alettiin pelata ystävyysotteluita harrastajaporukoiden välillä ja ennen kuin kukaan huomasikaan olivat käynnissä viikottaiset harjoitukset, joiden perusteella valittiin pelaajia viikinkien edustusjoukkueeseen muita kerhoja vastaan pelattaviin otteluihin.

Vuonna 2013, Thomas Anderssonin otettua ohjat, seurassa aloitettiin harjoitteleminen kahdesti viikossa ja ystävyysotteluiden lisäksi alettiin osallistua turnauksiin mm. Bangkokissa ja Koh Phanganilla.

Tiukka tilanne maalilla, mutta eipä hätää – veskarilla on niin isot hanskat, että niihin tarttuu mikä vaan.

– Tänä päivänä jalkapalloa pelaa aktiivisina yli 100 jäsentä ja kansallisuuksiakin on jo 15, Thomas kertoo.

– Kun lasketaan yhteen kaikki jäsenet, niin heitä on noin 700. Osa pelaa jalkapalloa, osa salibandya ja padeliakin meillä nykyään pelataan. Yhteyttä ryhmät pitävät Facebookissa.

– Yleensä ihmiset tulevat toimintaan mukaan jonkun harrastuksen merkeissä, mutta huomaavat sittemmin tämän homman sosiaalisen ulottuvuuden. Täällä ihan oikeasti saa uusia kavereita. Me olemme vähän niinkuin iso perhe, joka kasvaa koko ajan, Thomas selventää.

Se kasvu alkoi tosissaan vuonna 2015, kun salibandy tuli mukaan seuran toimintaan.

Tärkeintä ei ole voitto, vaan vastustajan täydellinen nöyryyttäminen. Voittopokaalia kannattelee Prime Steakhousen Anders Hagstedt.

– Ehkä se johtuu siitä, että peli muistuttaa jonkin verran Pohjoismaissa erittäin suosittua jääkiekkoa, Thomas arvelee.

Tänä päivänä myös salibandya pelataan viikottain ja osallistutaan turnauksiin, joista valtaosa järjestetään Bangkokissa. Viime lokakuussa Hua Hinin viikingit voittivat Bangkokissa St. Andrews International Schoolissa järjestetyn salibandyturnauksen. Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin muuten suomalaisillekin ainakin ravintolansa puolesta erittäin tuttu Prime Steakhousen ruotsalainen omistaja Anders Hagstedt.

Nykyään pelataan sunnuntaisin vielä padelia. Väki kokoontuu Padel of Thailandin kentillä osoitteessa soi 94. Pelaajia tulee paikalle aloittelijoista jo jonkin aikaa lajia harrastaneisiin.

Naisten raivokas padel -turnaus on päättynyt ja osallistujien on helppo hymyillä.

Hua Hinissä vuosittain järjestettävä leikkimielinen jalkapallon Hua Hin World Cup on sekin Viking Clubin aikaansaannoksia. Tänä vuonna mukaan on tulossa yli 16 joukkuetta ja 200 pelaajaa kaikkialta Thaimaasta. Tänä vuonna pelataan 10.-12. joulukuuta, koska päivämäärät osuvat pitkälle viikonlopulle. Pelipaikkana on True Arena Hua Hin.

Katsojat ovat tervetulleita. Paikalla on lapsia varten oma leikkikenttä siltä varalta, että jalkapallo-ottelut eivät vielä kiinnosta. Ottakaa omat eväät mukaan.

Mikäli olet kiinnostunut liittymään jäseneksi tai muuten vaan tutustumaan viikinkien toimintaan, niin käypä ryhmän verkkosivuilla, jonne pääset tuosta allaolevasta linkistä.

Home

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: