+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan matkailusta ao. ministeriön alaisuudessa vastaava TAT, The Tourism Authority of Thailand, aikoo esittää ns. maahantuloleiman eli virallisemmin viisumivapaan maassaoloajan pidentämistä nykyisestä 30 vrk:sta 45 vuorokauteen.

TAT:n johtaja Yuthasak Supasornin mukaan ehdotus on käsiteltävänä jo 19.8. pidettävässä CCSA:n kokouksessa. Sen maahantuloleiman lisäksi ehdotus koskee tiettyjen maiden kansalaisille maahan tultaessa myönnettäviä Visa on Arrival -viisumeita, joiden pituutta jatkettaisiin niinikään nykyisestä 15 vrk:sta samaan 45 vuorokauteen.

Pidennystä on suunniteltu väliaikaiseksi. Esityksen mukaan se olisi voimassa kokeiluluontoisesti hyväksymispäivästään kuluvan vuoden loppuun saakka.

Parin viikon keikalle Thaimaahan ei viisumia tarvita, mutta 30 vrk:n viisumivapauden rajaan saatava parin viikon pidennys saattaa helpottaa monen matkasuunnitelmia. Kuinka paljon lisäkustannuksia se tuo neljän henkilön perheen lomabudjettiin, jos kaikille pitää hankkia viisumi?

Esityksen takana on raaka raha. TAT:n laskelmien mukaan ulkomaalaiset turistit käyttävät rahaa Thaimaassa ollessaan sellaiset 4.000- 5.000 bahtia (n. 108-135 €) päivässä ja mikäli maahantuloleimalla Thaimaahan saapuva turisti viettäisi maassa uudistuksen ansiosta edes viisi päivää yli sen 30 päivän, niin lisätulo olisi jo 20.000-25.000 bahtin luokkaa yhtä maahan saapuvaa turistia kohti.

Thaimaan thai -kielisessä mediassa viime aikoina vilkkaasti esiintynyt Yuthasak on puhunut paljon myös viisumitta maahan tulevien turistien 300 bahtin maahantulomaksun poistamisesta. Asia, joka näyttää ainoastaan lykkääntyvän kerta toisensa jälkeen ilman, että mitään lopullista päätöstä näytetään koskaan tehtävän.

– Tämä maassaoloajan pidentäminen on asia, joka voidaan toteuttaa paljon helpommin kuin sen maahantulomaksun poistaminen, Yuthasak sanoo paikallismedioissa, ja niinpä päädyimme nyt esittämään CCSA:lle sitä.

Käytännössä maassaololupa-ajan pidentäminen tarkoittaisi poistumispäivämäärän 15 pv myöhemmäksi asettamista.

Yuthasakin mukaan maassaolo-oikeuden pidentäminen viisumitta maahan tuleville turisteille olisi omiaan tuomaan maahan lisää matkailutuloja. Erityisesti pidennys vaikuttaisi intialaisiin turisteihin, joista kiinalaisten poistuttua on tullut Thaimaalle hyvin merkittävä matkailutulojen lähde.

Thaimaan naapurimaista esimerkiksi Malesiaan pääsee ilman viisumia 90 vrk:n ajaksi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: