+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Phuket Immigrationin perjantaisessa 1.7. kokouksessa mukana olleen henkilön mukaan ne viisumihuijausten uhrit, joiden viisumi on vanhentunut yli 90 päivää sitten, joutuvat lähtemään Thaimaasta.

Thepanusorn Roadilla Wichitissä toiminut ulkomaalaisten viisumiasioita “hoitanut” Asia Titan Group ja Koh Kaewissa samaa tehnyt The Phuket Siam Corporation Company ovat saaneet aikamoisen sotkun aikaan. Vaikka Phuket Immigration onkin pysytellyt harvinaisen hiljaa koko asiasta, on yli 100 ulkomaalaista joutunut thaimaalaisyhtiöiden vuoksi vaikeuksiin.

Viime perjantaina osa näistä ulkomaalaisista kutsuttiin Phuket Townissa toimivaan Phuket Immigrationin päätoimipisteeseen kuultaviksi, koska Immigrationin virkailijat halusivat perehtyä ongelmaan yksityiskohtaisemmin ja hakea mahdollisia ratkaisumalleja. Ulkomaalaisten korviin esitellyt ratkaisut eivät kuulostaneet lainkaan hyviltä.

Asia Titan Groupin tomipisteessä oli osa kyltistäkin jo kadonnut poliisien saapuessa paikalle.

– Mikäli ulkomaalaisen viisumi on mennyt vanhaksi alle 90 vrk sitten ja hän on saanut passinsa jommalta kummalta yhtiöltä takaisin, niin ensimmäinen vaihe on tehdä asiasta poliisille ilmoitus, kertoo yksi kokouksessa mukana olleista.

– Jos maksu olemattomista palveluista on suoritettu Asia Titan Groupille, niin ilmoitus tehdään Wichitin poliisille ja mikäli ilmoituksen kohteena on Phuket Siam Corporation, niin osoite on Phuket Townin poliisilaitos. Tämän jälkeen tulee mennä ilmoituksen kopion kanssa Immigrationiin ja maksaa viisumin ylimeneviltä päiviltä 500 bahtia päivältä aina 20.000 bahtiin (n. 550 €) saakka. Tämä kaikki on tehtävä heinäkuun 25. päivään mennessä, jotta voi saada vielä yhden kahden kuukauden mittaisen viisumipidennyksen, sillä heinäkuun 25. päivän jälkeen ei niitä koronaviisumipidennyksiä enää myönnetä, hän selvittää.

Asioiden jatkon kannalta on viisumin ylitysajan pituuden lisäksi tärkeää se, kuka on saanut passinsa takaisin ja kuka ei.

Pahemmissa ongelmissa ovat ne, jotka eivät ole saaneet passejaan takaisin.

– Heidän passeihinsa ei voida laittaa merkintää, jonka mukaan viisumiasiaa käsitellään Immigrationissa. Näiden ihmisten pitää aloittaa koko prosessi uuden passin hakemisesta omista suurlähetystöistään. Mikäli uutta passia ei mitenkään voi saada ennen heinäkuun 25. päivää, oli ohjeena hakea omasta suurlähetystöstä mikä tahansa matkustusasiakirja, jonka avulla voi päästä Thaimaasta takaisin kotimaahan. Toisin sanoen heidän tulee poistua maasta.

Sama kohtalo on niillä, jotka ovat saaneet passinsa takaisin, mutta olleet maassa yliaikaa yli 90 vrk. Myös heidän tulee poistua maasta maksettuaan sitä ennen 20.000 bahtin suuruisen maksimisakon viisuminsa yliajasta.

– Heille tulee lisäksi vielä passiin merkintä siitä, että vuoteen ei ole Thaimaahan mitään asiaa, kuului loppukommentti.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: