+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Patongin poliisiaseman viisi johtavassa asemassa olevaa poliisia siirrettiin työskentelemään provinssin poliisihallinnon toimistoon sen jälkeen, kun video paikallisen hotellin yökerhon aukiolosta aamuyön tunteina tuli julkisuuteen.

Thaimaan poliisivoimien viimeiseksi lahjomattomaksikin kutsuttu poliisikenraaliluutnantti Surachate “Big Joke” Hakparn (pikkukuva) kertoi sunnuntaina 17.4. siirron olevan tarpeen, jotta puolueeton tutkijaryhmä pääsee kaikessa rauhassa selvittämään, kuinka on mahdollista, että Phuketissa jotkut paikat saavat olla yötä myöten auki ja toiset sitten taas eivät. Tutkijoiden tehtävänä on selvittää, rikkoiko hotelli aukiolorajoituksia omin päin vain oliko heillä kenties paikallisen poliisijohdon hiljainen suostumus aukiolosäädösten rikkomiselle.

Tehtävistään siirrettyjen nimiä ei annettu julkisuuteen, mutta Thaimaan Suomalaisen saamien tietojen mukaan kyseessä ovat Patongin poliisiaseman päällikkö ja neljä hänen lähintä alaistaan.

Patong Beachin entinen poliisipäällikkö Tassanai Orarigdech siirettiin muualle jo edellisen lahjusjupakan yhteydessä.

Koko jupakka sai alkunsa lauantaina 16.4, kun lakimies Sittra Biabangkerd julkaisi Facebook -sivuillaan kolmeminuuttisen videopätkän, joka oli kuvattu Patong Bay Hill Resort -hotellilla. Sittran mukaan hotelli oli pitänyt yöllisiä juhliaan jo vuosien ajan välittämättä mistään aukiolo- tai sulkemisajoista korona-aikana ja jopa sitä ennen.

Sittra kertoi tehneensä asiasta ilmoituksen poliisille, mutta mitään ei tapahtunut. Tultuaan itse paikalle hän saattoi omin silmin todeta juhlien jatkuvan auringonnousuun. Hän kysyi Facebook -sivuillaan miksi paikallinen poliisijohto katsoi moista meininkiä läpi sormien eikä reagoinut edes ilmoitukseen millään tavalla.

“En usko olevan mitenkään mahdollista hotellin baarien ja yökerhon voivan viihdyttää noin 1.000 asiakasta yön tunteina ilman, että viranomaiset olisivat saaneet mitään vihiä asiasta. Näyttää vahvasti siltä, että joku on maksanut joillekin isoja lahjuksia”, juristi kirjoitti.

Patong Bay Hill Resort on tuttu myös joillekin suomalaisille Phuketin -kävijöille.

Myöhemmin samana lauantaina noin 50 Patong Bay Hillin henkilökuntaan kuuluvaa ihmistä kokoontui Kathussa sijaitsevalle Soi Bang La‘lle protestoimaan videon julkaisemista vastaan. Heidän järjestämänsä mielenosoitus alkoi noin klo 23. Mielenosoittajat kantoivat mukanaan kylttejä, joissa luki “Emme halua työttömiksi” ja “Meillä on nälkä”.

Nimettömänä esiintynyt hotellin osakas keroi Sittran toimineen ilman kenenkään valtuutusta. Hänen mukaansa työttömyysuhan alle joutuneet henkilökunnan jäsenet olivat omin nokkinensa koonneet pikaisen ja spontaanin mielenosoituksensa Kathuun. Osakas lisäsi myös monen muunkin tahon joutuvan kärsimään, mikäli hotelli suljetaan.

Phuketillakin on voimassa kaikkien tiedossa oleva sääntö alkoholin anniskelun päättymisestä klo 23. Juristi Sittra kertoi toimineensa niiden ihmisten puolesta, joilla ei ollut ketään muutakaan, jonka puoleen kääntyä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: