+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kyllä tämmöiseltä ainoastaan yhden kevään tätä ennen Suomessa kokeneelta maahanmuuttajalta meinasi pääsiäisen tullessa jo usko loppua kevään tuloon Kouvolan korkeudella. Eikö tämä lumen tulo ikinä lopu? Uudessa työpaikassani Kouvolan Ratamo -keskuksessa opin lumikinosten keskeltä työpaikalle selviydyttyäni jo ensimmäisenä työpäivänä uuden sanaparin, joka kuuluu sanoin “Ihana kevät”.

Ukonrahjus sentään kotiutui Thaimaasta uuteen asuntoomme 7.4. ja oli yhtä ihmeissään kuin minäkin. Puhui jostain lumikenttien kutsusta ja kullanetsinnästä Alaskassa. Ehdin jo vähän aikaa luulla sen olevan lopullisesti sekoamassa.

Elämä täällä Kouvolassa alkaa hiljalleen olla uomissaan. Valimontiellä aletaan nyt teknisesti olla siinä valmiudessa, minkä Thaimaan Suomalaisen toimittaminen vaatii ja nyt sisustetaan tätä paikkaa sen malliseksi, minkä tässä asuminen vaatii. Asiat tärkeysjärjestyksessä.

Outona juttuna pidän täällä Suomessa sellaista ihmeellistä erityispiirrettä, että huonekaluliike mainostaa sanotaan nyt vaikka sohvakalustoa ja sitten kun menet mainoslehtinen kourassasi sitä sohvakalustoa liikkeestä kyselemään, niin saat kuulla niitä olevan saatavilla vasta “kesäkuussa, mutta varmasti ennen Juhannusta”. Minkä ihmeen takia sitä sohvaa pitää mainostaa jo nyt, eikä vasta sitten, kun sohvaa oikeasti alkaa kaupasta saada?

Lehteen olemme vapusta alkaen jo alkaneet toteuttaa osaa niistä asioista, mistä tässä on pitkin kevättä puhuttu.

  1. Paikallisuutisia karsitaan siten, että väkisin ei joka arkipäivä väännetä uutisia Hua Hinistä, Pattayalta tai Phuketista, vaan uutisoidaan silloin, kun jotain paikkakunnan suomalaisia koskettavaa tapahtuu. Mae Phimissähän tätä alettiin toteuttaa jo maaliskuussa.
  2. Juttujen julkaisuaikataulu muuttuu suomalaisemmaksi kuin ennen. Nyt, kun valtaosa jengistä on Suomessa, niin ei ole mitään syytä julkaista aamun ensimmäisiä uutisia kello viideltä Thaimaan aikaa. Kello viideltä Suomen aikaa eli kello yhdeksältä Thaimaan aikaa on aivan riittävän aikaisin. Juttujen julkaisuajat pysyvät edelleen noin klo 5, 6, 12, 14 ja 16:ssa, mutta lokakuun loppuun saakka ne ovat Suomen aikoja eivätkä Thaimaan aikoja. Tämä pääkirjoitus aloittaa uuden aikakauden julkaisutoiminnassa.
  3. Uutisvirtaa harvennetaan muutenkin kesän ajaksi, koska sitä kerran on toivottu.
  4. Maksullisten sisältöjen osuutta tullaan jatkossa nostamaan. Kuitenkin siten, että suomalaisille tärkeät viranomaismääräykset Thaimaassa ovat jatkossakin maksutonta sisältöä.
  5. Maksullisia sisältöjä julkaistaan ajankohtaisemmin kuin ennen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että niitä ei “pantata” tiistaille, torstaille tai sunnuntaille, vaan ne julkaistaan sinä päivänä jona ne meille tulevat.
  6. Meillä on suunnitelmissa pitää pitkästä aikaa kesälomaa Juhannuksen jälkeen. Yksityiskohtaisempaa tietoa siitä touko- tai kesäkuun pääkirjoituksessa.

Siinä tärkeimmät tällä erää. Kun vielä mainitaan pääsiäisen ja toimituksen muuton pitäneen huolen siitä, ettei lukijaennätystä enää huhtikuussa paranneltu, niin ollaan tyytyväisiä siihen 250.000 lukukertaan, mikä sentään katkoksista huolimatta ylitettiin. Ja toivotaan kohta koittavasta kesästä tulevan yhtä upean kuin viime kesästäkin.

Missähän päin Kouvolaa ihmiset käyvät uimassa? Tuo Kymijoki näyttää aika mahtavalta, mutta virtaa vähän turhan vuolaasti.

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: