+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Artikkelisarjamme Ho Chi Minh Citystä on tuonut paljon palautetta. Sellaistakin, joista olemme käyneet viestinvaihtoa palautteen lähettäjien kanssa.

Yksi heistä on Juha Nevalainen, joka vahvisti uskoamme siihen, että on olemassa toisenkinlainen Vietnam kuin se, mitä me Saigonissa saimme kokea. Juha kirjoitti meille näin:

“Hyvät ystävät

Olen seurannut vierailuanne Vietnamin Saigonissa (Ho Chi Minch).

Harmi, että saitte vierailunne aikana huonon kuvan Vietnamista ja vietnamilaisista. Matkaanne varjostivat lähes joka paikassa ”rosvot ja huijarit”. Valitettavaa, että tuollaiset muistot jäivät päällimmäisenä mieleenne. Kyllähän näitä ”ei toivottavia” yrittäjiä löytyy lähes joka maasta, jotka yrittävät hyötyä turistien kustannuksella.

Kuvien perusteella Hoi An on todella kaunis kaupunki.

Olen itse elämäni aikana matkustanut paljon ja yrittänyt aina perehtyä ennakkoon uuteen maahan mennessäni paikalliseen tapaan elää sekä vierailijoita uhkaaviin riskeihin. Olen pääsääntöisesti selvinnyt matkoillani ilman harmeja, mutta olen myös kokenut tuon saman ”huijatuksi” tulemisen osan, ei sitä voi kieltää. Mutta palataanpa Vietnamiin.

Meillä on ollut oma asunto Thaimaassa reilut 10 vuotta, josta luovuimme viime vuonna juuri Vietnamiin siirtymisen vuoksi. Vietnam alkoi kiinnostaa meitä vuonna 2014, jolloin vierailimme ensimmäisen kerran Saigonissa. Matkamme oli hyvä ja saimme paljon paikallisia ystäviä ja kiinnostuimme paikallisesta kulttuurista sekä tavasta elää ja toimia.

Vuonna 2016 vierailimme Vietnamin Hoi Annissa ja se sai meidät syttymään oleskeluun Keski-Vietnamissa. Toki jokainen matkailija arvostaa asioita omasta näkökulmastaan lähtien ja nauttii eri asioista, mutta tämä Hoi An, Da Nang ja Hue seutukunta tuntui sopivan meille.

Silta yli synkän virran.

Kolme vuotta ennen pandemiaa asuimme em. kaupungeissa noin 3 kuukautta joka vuosi. Hoi An on lisäksi Unescon maailmanperintökohde ja sen vanha kaupunki on mielestämme todella mukava. Tällä hetkelläkin olisimme siellä, mutta Vietnam ei toistaiseksi myönnä pitkän ajan oleskeluviisumia. Ainoastaan kuukauden online viisumi on mahdollista saada tai mennä kahdeksi viikoksi ilman viisumia Vietnamiin.

Kerron tämän teille siksi, että toivon teidän ensi matkalla tutustuvan em. kaupunkeihin ja muodostavan teidän näkemyksenne noista alueista. Muistutan vielä, että kyllä sielläkin varovainen pitää olla kuten jokaisessa matkakohteessa.

Kiitoksia lehdestänne. Se on mukavasti toimitettu ja siitä saa paljon tietoa Thaimaan asioista ja tapahtumista.

Vielä liitteeksi muutama kuva Vietnamista ja pari videolinkkiä alla.”

Syttyvät ne valot näemmä täälläkin illan alkaessa pimentyä.

Tästä hyvästä Nevalaisen Juhalle Thaimaan Suomalaisen maksulliset sisällöt vuodeksi. Palkkio on jo lähetetty kirjoittajalle. Juttu on kuvitettu Juhan lähettämillä kuvaliitteillä. Katsotaan niitä videoita joskus myöhemmin.

1 comments

  1. Vilho Myöhänen

    Kiitos Juha Nevalaiselle artikkelista. Samoin myös täällä toistakymmentä vuotta asuneena tuo seutu Vietnamista kiinnostaa. Saa nähdä koska tuosta tulisi toteutuskelpoinen ajatus.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: