+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kaupungintalolta kerrotaan uudesta maksujärjestelystä, jonka myötä vesilaskunsa voi jatkossa maksaa netissä tai lähikaupassa.

Tähän saakkahan vesilaskut on maksettu joko suoraan sille henkilölle, joka laskun tuo tai, mikäli et satu olemaan paikalla laskun tullessa, niin sitten henkilökohtainen käynti vesilaitoksen toimipisteessä (pikkukuva) on ollut ainoa mahdollinen tapa hoitaa asia. Järjestelmä on aikaa vievä ja kankea niin vesilaitokselle kuin sen asiakkaillekin.

Apulaiskaupunginjohtaja Atichart Chaisrin mukaan kaupunki on nyt investoimassa 3.5 miljoonaa bahtia (n. 95.000 €) uuteen maksujärjestelmään, joka mahdollistaa maksamisen joko kotitietokoneella tai vaikka läheisessä 7/11 -myymälässä. Jo oli aikakin, voidaan sanoa, sillä sähkölaitokselta tulleen laskun on voinut maksaa “seiskaan” jo viimeiset 10 vuotta ja sen lisäksi 7/11:n myymälät toimivat myös lipunmyyntipisteinä urheilu- ja muihinkin tapahtumiin.

Liikennesakot, sähkölaskut ja jopa konserttiliput voi maksaa 7/24 lähikaupassa. Kohta myös vesilaskut Hua Hinissäkin.

Hua Hinin vesilaitoksen uusi maksujärjestelmä otettanee käyttöön vuoden 2023 aikana. Niinhän sitä sanotaan, että parempi myöhään. Hua Hinissä uudeksi mielletty ja vielä toteuttamisvaiheessa oleva maksujärjestelmä on jo arkea Pranburissa ja Cha-Amissa.

Toinen vesilaitosta koskeva hyvä uutinen on se, että heillä kuulemma riittää vesivarantoja seuraavan kuivan kauden tarpeisiin.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: