+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Moni tässä miljoonien matkakertomusten Mekassa talviaan viettävä on varmasti jo huomannut venäläisturistien määrän kovasti lisääntyneen viime aikoina.

Huomio on aivan oikea, sillä Bangkokin kautta tulevien venäläisturistien lisäksi mm. Air Azov ja Red Wings tuovat lähes päivittäin yli 2.000 venäläisturistia suoraan Pattayan U-Tapaon lentokentälle Moskovasta, Novosibirskistä, Krasnoyarskista ja Kazanista. Kuusi eri lentovuoroa kaiken kaikkiaan.

Osa näistä venäläisistä palaa kotiin lomansa päätyttyä, mutta eivät suinkaan kaikki. Osa pyrkii jäämään Thaimaahan joko eläkeläis- tai jonkun muun sopivan viisumin turvin. Nuoremmat miehet, joista jotkut ovat tulleet yksin ja osa perheensä kanssa, haluavat kaikin keinoin välttää joutumisen Ukrainan -rintamalle.

Ilta-Sanomissa päivittäin julkaistavalle sodan tilannekartalle on alkanut ilmestyä yhä enemmän Ukrainan takaisin valtaamia alueita.

He ovat järjestäneet asiansa Venäjällä niin, että ovat päässeet lähtemään ja nyt heillä on ainakin lomansa verran aikaa tutkiskella, mihin ryhtyisivät. Siitä on n. 15 vuotta, kun venäläiset ensimmäisen kerran “löysivät” Pattayan.

Ensin tulivat venäjänkieliset ruokalistat ja mainoskyltit kaikkien mahdollisten ja mahdottomienkin liikkeiden ikkunoissa. Niitä seurasivat venäläisten perustamat ravintolat ja baarit, venäläisomistuksessa olevat hotellit jne. Elävästi muistuu mieleen pelkästään venäläisten turistien varaan perustettu bussifirma Pegaso.

Nyt on Pattayan Immigrationin toimipisteellä riemunaan venäläisten viisumihakemusten lisäksi todistusten kirjoittaminen venäläisille pankkitilin avaamista tai ajokortin hankintaa varten. Onko se ensimmäinen merkki siitä, että venäläisten toinen aalto on iskeytymässä Pattayan rantaan?

Venäläismiljardöörit ovat keksineet, että Thaimaassa heidän luksusjahtejaan ei takavarikoida. Kuvassa viime heinäkuussa Pattayalla nähty m/y Cloudbreak.

Ainakin Nakluasta löytyy jo Pikku-Moskovaksi kutsuttu alue, jonka kauppojen ja ravintoloiden kaupallinen tiedottaminen käy täysin venäjäksi, räätälien bisnes kukoistaa ja kauppa käy alueen liikkeissäkin. Nämä venäläiset kiistatta tuovat rahaa kaupunkiin.

Ennen koronan tuloa kun Pattayalla nähtiin sellainenkin vaihe, että venäläisturistit kulkivat päivät pitkin Sukhumvit- tai Thepprasit Roadin varsia etsien kaikkea sellaista tavaraa, mistä Siperiassa oli pula. Iltaisin he istuivat pussikaljojensa kanssa hotelliensa parvekkeilla meuhkaamassa, eivätkä pihiydessään vuokranneet edes rantatuoleja.

Thailand Priviledgestä, jonka bisnestä ovat ne Thailand Elite -kortit, kerrotaan venäläisten kiinnostuksen Elite -kortteja kohtaan lisääntyneen räjähdysmäisesti vuoden 2022 aikana. Eliittimuovin avulla venäläisten on mahdollista hankkia viisumi Thaimaahan 5-20 vuoden ajaksi.

Tästä voidaan katsoa sen “paremman väen” houkuttelun Thaimaahan alkaneen.

– Ei venäläinen halua mitään temppeleitä tai muutakaan kulttuuria, vaan aurinkoa ja hauskanpitoa, kertoo venäläinen turistiopas Pattaya Mailissa.

– Pattaya on meidän pääkohteemme tänä päivänä ja meillä on asiakkaita, jotka sytyttävät sikarinsa 1.000 bahtin setelillä.

Ilmeisesti tämä venäläisturistien kierto Pattayalla on sellainen, että nyt täällä ovat ne, joilla on varaa olla poissa Venäjältä ja sodan päätyttyä tänne tulevat taas ne, joiden ulkomaanmatkat sodan aikana suuntautuivat ainoastaan Ukrainaan. Heillä riittääkin sitten taas puuhaa etsiskellä ja viedä kotimaahan niitä tavaroita, joista siellä länsimaiden asettamien pakotteiden vuoksi on pulaa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: