+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Kaikkien niiden uusien kaapeliasennuksien taustalla on kaikessa hiljaisuudessa saatu valmiiksi se asema, josta sähkö niihin kaapeleihin lähtee.

Avajaisiin saapunut Electricity Generating Authority of Thailandin (EGAT) pääjohtaja Boonyanit Wongrakmit avasi virallisesti uuden 500kV -muuntoaseman Kow Kaewissa, jonne sähkö toimitetaan Surat Thanista. Avauspuheessaan johtaja Boonyanit kertoi sähkön siirtoketjun lähtevän Bang Saphan 2 -korkeajänniteasemalta Prachuap Khiri Khanin provinssissa, josta se matkaa Surat Thanin High Voltage Power Station 2:lle.

– Nyt käyttöön otettava 500kV:n voimalinja Surat Thanista tähän uuteen Phuket High Voltage Substation 3:en on kaikkiaan 504 km pitkä. Se on etelän ensimmäinen 500kV -voimalinja ja pituudeltaan Thaimaan pisin. Sen ansiosta Phuketiin voidaan toimittaa sähköä yli kaksi kertaa enemmän kuin ennen, mikä varmasti riittää saaren tarpeisiin ainakin joksikin aikaa, Boonyanit totesi.

Puheensa loppuosassa johtaja mainitsi vielä Phuketin olevan Thaimaan eteläisten alueiden toiseksi suurin sähkönkäyttäjä ja että sähkön kulutus Phuketissa on viime aikoina kasvanut 7-10 % vuosivauhtia.

Nyt voidaan todella sanoa ilmassa olleen sähköä, kun uutta laitosta avattiin.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: