+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan keskuspankki varoittaa Phuketin saarella liikkeellä olevista väärennetyistä seteleistä.

Bank of Thailandin Surat Thanin toimipisteen virkailijat saapuivat Phuketille lauantaina 7.1. tutkimaan Baan Khianin alueella Thalangissa toimivan kauppiaan vastaanottamaa 1.000 bahtin seteliä. Se osoittautuikin yhtä aidoiksi kuin 15 euron seteli.

Rahalla olivat ostoksensa maksaneet kaksi sinisellä Honda CBX -merkkisellä moottoripyörällä liikkeellä ollutta nuorta miestä, jotka olivat täysin laillisesti ostaneet kannabistuotteita lisensioidusta alan liikkeestä. Kauppias alkoi vasta jälkeenpäin epäillä rahan aitoutta.

Tästä kaupasta vyyhti alkoi purkautua.

– Tässä tapauksessa huijatuksi tullut kauppias on toiminut juuri oikein, kommentoi yksi keskuspankin tutkijoista.

– Hän ei laittanut saamaansa rahaa uudelleen kiertoon, vaan varoitti asiasta alueen muita kauppiaita ja otti välittömästi yhteyttä meihin. Lisäksi kauppias tietää, miltä väärän rahan levittäjät näyttävät. Nyt meidän on yhteistyössä poliisin kanssa selvitettävä, mistä näitä tulee ja onko niitä mahdollisesti paljonkin liikkeellä.

Samaisen kaupan lähistöllä asuva iäkäs pariskunta kertoi myös vastaanottaneensa kiertoon laitettua väärennettyä rahaa. On olemassa vahvoja epäilyjä siitä, että viime viikonlopun löydökset olivat vasta jäävuoren huippu. Väärennösten mittakaava alkaa paljastua tänään, kun baarit ja ravintolat vievät viikonlopun aikana kertyneitä rahoja pankkitileilleen.

Keskuspankin väki kävi viikonlopun mittaan kertomassa alueen kauppiaille, kuinka tunnistaa väärennetty seteli.

Saarelle jääneet Bank of Thailandin työntekijät käyttivät viikonloppunsa tehokkaasti kiertelemällä paikallisissa kauppaliikkeessä selvittämässä kauppiaille aidon ja väärennetyn rahan välisiä eroavaisuuksia.

– Suurin ero on paperissa. Jos se tuntuu väärältä, niin sitä se myös on, keskuspankin edustaja kommentoi.

Keskuspankin nettisivuilta löytyy englanniksi tarkempaa tietoa aiheesta “kuinka tunnistan väärennetyn setelin”.

 

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: