+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Kaksi ylimääräistä ja kaksi puuttuvaa äänestyslippua saattavat johtaa paikallisvaalien uusimiseen.

Vaalilautakunnan johdossa ollut Pramote Tubtim myöntää puutteiden vaalitoimitsijoiden koulutuksessa todennäköisesti johtaneen siihen, että vaalitulos kahdessa Pattayan neljästä vaalipiiristä jäi vahvistamatta. Hän toivoo Chonburin vaalilautakunnan vahvistavan äänestystuloksen kolmen-neljän viikon kuluessa, mutta sanoo myös uusien vaalien olevan mahdollinen skenaario.

Koko soppa johtuu siitä, että äänestyspaikalla nro 2 ensimmäisessä vaalipiirissä ja äänestyspaikalla nro 20 neljännessä vaalipiirissä raportoitiin puuttuva ääni kaupunginjohtajavaalissa. Tämän lisäksi kolmannen vaalipiirin äänestyspaikalla nro viisi ja toisen vaalipiirin äänestyspaikalla nro 29 annettiin äänestysliput kaupunginvaltuuston vaaliin sellaisille äänestäjille, joilla oli äänioikeus ainoastaan kaupunginjohtajan vaalissa.

Bangkokissa saivat yli neljää miljoonaa ääntä laskettua kerralla oikein. Kuva: Bangkok Post.

Tämän lisäksi Pramote kertoi äänestäjien saaman informaation olleen riittämätöntä koskien heidän äänestyspaikkojaan.

Havaituista epäkohdista tehty raportti on lähetetty Chonburiin, jossa saattaa vierähtää kokonainen kuukausi ennen kuin saadaan tieto, kuinka tästä jatketaan.

Vaalituloshan oli niin selvä, että vaikka ne epäselvät äänet hylättäisiin tai annettaisiin kokonaisuudessaan kenelle tahansa ehdokkaista, niin vaalien tulos ei siitä miksikään muuttuisi. Tämän asian selvittämiseen tarvitaan nyt kuitenkin noin kuukausi aikaa.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: