+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Olemme toisinaan julkaisseet sellaisia lukijoidemme lähettämiä kirjoituksia, jotka oli alun alkaen tarkoitettu vain viesteiksi meille tai korkeintaan “Lukijan kynästä” -palstalla julkaistaviksi. Yhteydenpito sen alkuperäisen viestin lähettäneen lukijan kanssa on näissä tapauksissa johtanut siihen, että tuloksena olikin lopulta lehtijuttu. Ja syystä.

Lukijalaskurimme osoittaa kiistattomasti sen, että te lukijat haluatte lukea muiden lukijoiden kokemuksista ainakin tämän päivän Thaimaan -matkailua koskien. Miten haettiin viisumia, mistä varattiin karanteenihotelli, mitä maksoi ja millaista oli? Noihin kysymyksiin haetaan vastauksia ihmisiltä, jotka ovat itse tuon kaiken juuri äskettäin kokeneet. Hyvä niin.

Itse asiassa niin hyvä, että aiomme jatkossa julkaista lukijoiltamme saapuvaa materiaalia entistä enemmän. Vaikkei tässä nyt mitään uutta Nyyrikkiä ollakaan perustamassa, niin ilmeistä on, että porukka alkaa väsyä jatkuviin koronavirusuutisiin sekä niihin liittyviin kieltoihin ja rajoituksiin. Jatkossa keskitymme entistä enemmän kertomaan siitä, mikä tällä haavaa on mahdollista ja miten se toteutetaan.

Lisäksi meillä on jo jonkun aikaa mietitty, kuinka tarpeellista meidän on joka ikinen kuukausi käydä läpi sen kuukauden lukijamääriä. Jätetään ne säännöllisesti toistuvat evankeliumit jatkossa suosiolla kirkkokansan huoleksi ja mietitään me, mitä ensi kuun pääkirjoitukseen tuleekaan.

Mutta sitä odotellessa vanhaan kunnon aasiaan. Muita kuukausia lyhyemmän helmikuun aikana sivuillamme käytiin 84.828 kertaa ja kaikkein eniten luettiin juttua otsikolla

joka tuli suoraan Pattayalle helmikuussa matkanneen lukijamme Peten kynästä. Kiitos sekä toimituksen että lukijoiden puolesta, Pete. Ja kiitos vielä erikseen siitä, että jaksoit vastailla lukijakysymyksiin jutun kommenttikentässä.

Kakkossija olisi melkein tehnyt mieli jakaa kolmen seuraavaksi luetuimman artikkelin kesken, sillä niin lähekkäin niiden lukukerrat olivat toisiaan. Toiseksi eniten luettiin kumminkin juttua karanteenien mahdollisesta purkamisesta otsikolla

ja siitä ainoastaan kahden lukukerran päähän jäi juttu epärehellisestä pankinjohtajasta:

Päätimme jättää kakkossijan jakamatta siitä syystä, että eroa nyt sittenkin tuli se kaksi lukukertaa ja sitä paitsi pankinjohtajaa koskenut juttu julkaistiin yli 10 päivää ennen karanteenijuttua, joten sillä oli enemmän aikaa kerätä lukukertoja.

Jäämme odottamaan sitä päivää, jolloin joitain kärkikolmikon jutuista on luettu tasan sama määrä kuukauden mittaan.

Ja sitten ne bannerit. Ne, joiden joukossa on tänä päivänä paitsi thaimaalaiset ravintolat lähes joka niemeen, notkoon ja saarelmaan, niin myös muutama muukin helmi. Puhumattakaan niistä, joita ei vielä ole edes julkaistu!

Gizmo on lähes koko viime viikon ajan puhunut joistain pähkinöistä, mutta taitavat olla pähkinät vielä pensaassa, kun en niitä Spice Upin tai edes Sawasdee Shopin bannereiden takaa löytänyt. Mutta tosissaan, käykäähän katsomassa, mitä kaikkea siellä nykyään onkaan aina ihonhoitotuotteista sisustustarvikkeisiin ja vaatteisiin saakka.

Vielä helmikuussa pitivät vanhat tutut Hua Hinin Seudun Suomalaiset ja Pattaya Suomi -seura pintansa kolmen kärjessä, mutta nyt se jyväskyläläinen Jokothai kiilasi jo kolmanneksi ja veti perässään kolme muutakin uutta mainostajaa ennen Suomi -seuraa, jonka jälkeen kärkikymmenikön täydensivät kolme muuta uutta mainostajaa. Mihin ehtivätkään vielä maaliskuun mittaan?

Vaikka kuluneen viikonlopun takatalvi meitä vähän hidastaakin, on kevään tulo ainakin täällä Lahden korkeudella niin lupaavalla mallilla, että kohta toivottavasti päästään taas tien päälle teitä tapaamaan. Lukijavihjeitä otetaan jälleen mieluusti vastaan vaikka vähän pienemmiltäkin paikkakunnilta, jos vaan asia on tarpeeksi kiinnostava. Niissä merkeissä vielä kerran erityisterveiset ja -kiitokset Lappeenrantaan ja Turkuun. Olivat mahtavia keikkoja, vaikka vähän kilometrejä kertyikin yhdelle päivälle.

Kun lopuksi vielä kerrotaan, että Thaimaan Suomalaisen maksulliset sisällöt voi nykyään tilata myös puhelimitse numerosta 041 715 1972 ma-pe klo 09-17, niin lienevät nämä uudet tuulet tämän kuun osalta puhalleltu.

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: