+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Mikäli kaikki tällä kertaa menee putkeen, niin tänään tiistaina 20.10. pitäisi Thaimaan kamaralle laskeutua ensimmäinen erä kiinalaisia turisteja, joilla on STV -viisumit.

Kiinalaiset saapuvat charter -lennolla ja joutuvat karanteeniin 14 vrk:n ajaksi, kertoo Thaimaan matkailu- ja urheiluasioista vastaava ministeri Phiphat Ratchakitprakarn Thailand Newsille.

Toinen kiinalaisryhmä saapuu Phuketiin 26.10. ja lisää alkaa tulla sen jälkeen koko ajan, mikäli suunnitelmat tällä kertaa pitävät kutinsa. Marraskuun 2. päivään mennessä Thaimaassa pitäisi näin ollen olla jo 400 ulkomaalaista turistia.

Ministeri uskoo, etteivät Thaimaan viimeaikaiset levottomuudet vaikuta turismiin, koska maailmalla tiedetään, ettei Thaimaa hyväksy väkivaltaisia mielenosoituksia.

Thaimaassa on ennen viime parlamenttivaaleja ja niiden jälkeen osoitettu mieltä milloin mistäkin asiasta.

Kiinan kanssa sittenkin “kupla”?

Jokainen Thaimaan matkailusta yhtään perillä oleva tietää, ettei 400 ulkomaalaista turistia tunnu miltään maassa, joka ennen koronavirusta kuvitteli vastaanottavansa semmoiset 40 miljoonaa turistia vuoden 2020 aikana, joten hyvät neuvot ovat aikoja sitten ylittäneet kalleuden rajan ja muuttuneet jo korvaamattomiksi.

Matkailuelinkeinon pelastamiseksi on tehty lukuisia suunnitelmia ja nyt neuvotellaan kiinalaisten kanssa tosissaan mahdollisuudesta kahdenväliseen sopimukseen karanteeneista vapaan matkailukuvion luomiseksi viimeistään tammikuuhun 2021 mennessä. Ministeri Phiphat vahvisti uutistoimisto Bloombergille neuvotteluja jo käydyn.

Karanteenivapaus on tarkoitus toteuttaa siten, että maahan tuleville matkailijoille tehdään koronatestit jo lähtömaassa ja Thaimaassa he saavat ranteisiinsa jäljityslaitteet, joiden avulla tiedetään, missä kukin on vieraillut, mikäli heiltä missään vaiheessa lomansa aikana saadaan positiivinen koronavirusnäyte. Nimenomaan kiinalaiset ovat tänä päivänä Thaimaan tärkein matkailutulojen lähde, sillä vuoden 2019 aikana kaikkiaan 11 miljoonaa kiinalaisturistia toi maahan 17 miljardia Yhdysvaltain dollaria (n. 15 mrd €).

Vastustus rajojen avaamiselle on Thaimaassa edelleen kovaa, mutta nyt on pakko. Vaihtoehto on yli miljoona työtöntä lisää ja se olisi vasta ensimmäinen vaihe. Kerrannaistyöpaikat menevät sen jälkeen.

Vaikuttava James Bond Island on yksi Phuketin tunnetuimmista nähtävyyksistä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: