+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaan hallitus on vahvistanut uuden Long Term Resident (LTR) -viisumin hinnaksi 50.000 bahtia (n. 1.400 €).

– Uusi viisumi on tarkoitettu varakkaille eläkeläisille, sijoittajille sekä eri alojen asiantuntijoille tai erityisosaajille, kertoi hallituksen apulaistiedottaja Rachada Dhnadirek (pikkukuva).

Viisumin alustavat kelpoisuusehdot ovat vähintään 80.000 bahtin (n. 2.200 €) kuukausitulot sekä varallisuutta joko Thaimaassa tai ulkomailla. Yksityiskohtaisempia tietoja vaadittavasta varallisuudesta saadaan siinä vaiheessa, kun LTR -viisumit tulevat saataville. Riittääkö esimerkiksi oma asunto Thaimaassa? Viisumiehtoihin kaavaillaan myös vakuutusta, joka kattaisi hoitokuluja jonnekin 100.000 dollariin tai kolmeen miljoonaan bahtiin saakka, mutta tietoa ei ole vahvistettu.

LTR on yhteensä 10 vuotta (5 x 2 v.) voimassa ja lisäksi sen haltijoille on luvassa etuja, jotka julkaistaan niinikään sitten, kun viisumeja saa alkaa hakea. Alustavien tietojen mukaan etuihin kuuluu vapautus 90 päivän ilmoittautumisvelvollisuudesta ja oikeus ostaa muunkinlaista kiinteää omaisuutta kuin condoja omiin nimiinsä.

Passeihin lyödyissä viisumileimoissa on tekstiosa, josta pitäisi käydä ilmi viisumin sisältämät ehdot.

Uusi viisumityyppi on jälleen yksi yritys houkutella Thaimaahan varakkaita turisteja, joita virallinen Thaimaa uskoo lojuvan miljoonatolkulla ympäri maailmaa lähinnä ainoastaan odottelemassa tilaisuutta päästä Thaimaahan erityisehdoin. Samalla se kertoo siitä, millaisia turisteja Thaimaa jatkossa haluaa – ja millaisia se ei halua.

Aika tuoreessa muistissa on vielä vuonna 2016 lanseerattu 10 vuoden O/X -viisumi eläkeläisille ja heidän perheilleen. Se ei koskaan saanut oikein tuulta alleen johtuen viisumin vaatimasta tolkuttomasta byrokratiasta pankkitilitarkistuksineen ja talletusvaatimuksineen. Länsimaalainen kun ei kerta kaikkiaan ymmärrä, mitä järkeä on siinä, että ensin täytyy tallettaa tietty summa rahaa thaimaalaiselle pankkitilille ja sitten niitä ei saa käyttää. Omia rahojaan.

O/X -viisumit vaativat niinikään haltijoiltaan vakuutuksen ja erityispiirteenä viisumiehdoissa mainitaan mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä, kunhan siihen on ensin haettu lupa Työvoimaministeriöstä.

Tästä voidaan katsoa sen “paremman väen” houkuttelun Thaimaahan alkaneen.

Lisäksi on vielä oikeastaan koko sarjan vuonna 2003 aloittanut Thailand Elite -viisumi, jolla saa viiden vuoden maassaolo-oikeuden rajoittamattomalla maahantulomäärällä hintaan 600.000 bahtia (n. 16.500 €). Sittemmin alkuperäisen “eliittiviisumin” rinnalle on kehitelty muitakin vastaavanlaisia viisumipaketteja erityisetuineen. Tänä päivänä näiden viisumien hinnat vaihtelevat 500.000 bahtista (n. 13.700 €) kahteen miljoonaan bahtiin (n. 55.000 €) ja voimassaoloajat viidestä vuodesta 20 vuoteen saakka. Thailand Elite -viisumin haltijat saavat viisumiinsa liitetystä etupaketista riippuen mm. alennusta viiden tähden hotelleista, limusiinikyytejä lentokentältä, vastaanottopalvelun, joka suomennettuna tarkoittaa passi- ja matkatavarajonojen ohittamista lentokentillä jne.

Ennen Thailand Passin tuloa eliittiviisumien haltijoilta ei vaadittu edes vakuutusta, mutta Thailand Passin myötä se 10.000 dollariin saakka hoitokuluja korvaava vakuutus on tullut pakolliseksi tämänkin viisumityypin haltijoille.

Uusista viisumityypeistä ja -houkutuksista huolimatta ylivoimaisesti suurin osa Thaimaassa oleskelevista eläkeläisistä on maassa edelleen vuosittain uusittavalla “O”- tai “OA” -viisumilla. Nähtäväksi jää, siirtyvätkö nämä eläkeläiset ajan myötä heille tarjolla oleviin uusiin viisumityyppeihin vai vaihtavatko he eläkepäiviensä oleskelumaata?

Thailand Elite -korteissa on tänä päivänä huomattavan paljon valinnanvaraa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: