+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Isku kohdistui Narathiwatissa sijaitsevaan poliisikylään.

Yksi ihminen kuoli ja 16 loukkaantui autopommin räjähdettyä keskellä poliisien asuma-aluetta Narathiwatin kaupungin keskustassa. Thaimaassa poliiseilla on asunnot virkansa puolesta ja poliisien asuttaman alueen luulisi olevan niitä kaikkein turvallisimpia asuma-alueita, mutta ilmeisesti näin ei sittenkään ole.

Räjähdys tapahtui tiistaina 22.11. klo 12.50. Kukaan ei vielä ole ottanut vastuuta räjähdyksestä, mutta sen takana uskotaan olevan muslimiseparatisteja, jotka jo noin 20 vuoden ajan ovat räjäytelleet ja polttaneet kaikkea palavaa kolmen eteläisen provinssin, Narathiwatin, Pattanin ja Yalan, alueilla. Näillä keinoin he uskovat saavuttavansa havittelemansa autonomian.

Musta savupilvi levitti koko kaupunkiin tiedon muslimiseparatistien vierailusta poliisikylässä.

Thaimaan pääministeri Prayut Chan-O-Cha onkin jossain yhteydessä todennut, että “muslimeille kyllä kelpaavat Bangkokin rahat, mutta eivät sen lait”.

Räjähdyksessä kuollut poliisimies oli liikennepoliisin kapteeni Sutthirak Phanthaniyom ja ne 16 loukkaantunutta olivat enimmäkseen asunnoissaan olleita poliisien perheenjäseniä.

Poliisin pommiryhmä löysi myöhemmin samalta alueelta toisenkin pommin. Räjähtämätön pommi oli sijoitettu Nara Sikhalain päiväkodin eteen. Tällaiset tuplaräjäytykset, jossa yhtä räjähdystä seuraa toinen, yleensä ensimmäistä suurempi räjähdys, ovat separatistien tavaramerkki.

Yhtään keskemmälle poliisikylää räjäytettävää autoa ei mitenkään olisi saanut.

Palomiehiltä meni noin 20 minuuttia sammuttaa räjähdyksen aikaansaamat tulipalot asunnoissa ja autoissa. Räjähdys lennätti ilmaan myös alueen autokatoksen peltikaton, joka piti purkaa ja raivata pois alueen liikennettä haittaamasta.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: