+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kaikki alkoi siitä, kun saimme Seija Ruhaselta viestin Messengeriin.

Thaimaan Suomalaista kustantavalla MaijaGizmolla on omat Facebook -sivut ja sitä kautta Messengeriin tuli viesti, jossa kyseltiin, voiko meidän kauttamme tehdä lahjoituksen orvoille thaimaalaislapsille. Ajattelimme oitis vuosittain tukemaamme Fr. Rayn säätiön ylläpitämää katulasten suojakotia ja vastasimme, että eiköhän tuo onnistu.

Seuraavassa viestissä meitä pyydettiin lähettämään sähköpostiosoitteemme, jotta lahjoittaja voisi kertoa tarkemmin, mitä hänellä on mielessään. Tässä kohtaa kyyniset lehtimiehet alkoivat ajatella identiteettivarkauden mahdollisuutta. Äkkiäkös noita sähköpostiosoitteita tekee, joten kehitimme uuden mailiosoitteen vain tätä tapausta varten. Sen jos haluavat viedä, niin vieköön.

Tällainen linkki löytyy mm. Thaimaan Suomalaisen sivuilta.

Sitten kolahti uuteen sähköpostilaatikkoon seuraavanlainen viesti:

“Kiitos vastauksestasi, arvostan sitä todella, voit auttaa minua vain vastaanottamalla lahjoituksen.  Kyseessä on 450 000 euron lahjoitus.  Ja teen tämän, koska sain noin 3 kuukautta sitten ilmoituksen Jumalalta kirkossa henkisen isäni kautta lahjoittaakseni nämä rahat muukalaiselle sieluni vapauden puolesta.  Minulla ei ole enää paljon aikaa elää tämän maan päällä, mutta säilytän uskoni, koska olen harras kristitty.  Nyt haluan sinun kertovan minulle muutamalla rivillä itsestäsi, haluan sanoa, jos autat ympärilläsi olevia köyhiä, mitä teet työsi, uskontosi ja mahdollisuuksien mukaan yksityiselämäsi hyväksi, jos sinulla on lapsia, varmista vain että lahjoitus käytetään.  Luulen, että olet oikea henkilö, jolle Jumala ohjasi minut, olen valmis valitsemaan sinut vastaanottamaan lahjani, jos lupaat käyttää sitä hyvin Jumalan pelossa.”

Tässä vaiheessa alkoi jo nenässä tuntua nigerialaiskirjeiden tuttua tuoksua, mutta halusimme katsoa, missä vaiheessa meiltä pyydetään rahaa, joten lähetimme pari riviä Gizmon ja Luckin elämästä.

Tällainen kuva löytyy Facebookista Seija Ruhasen profiililla. Kaikki hänen Facebook -kaverinsa ovat kuitenkin afrikkalaista alkuperää.

Seuraavassa sähköpostissa “Seija Ruhanen” kertoi olevansa vakuuttunut siitä, että oli kääntynyt oikean tahon puoleen ja kehoitti meitä ottamaan yhteyttä hänen lakimieheensä, Mestari Roland Dumasiin, osoitteessa

Juristi kertoisi, miten lahjoituksen kanssa tulisi menetellä. Ei muuta kuin viesti annettuun linkkiosoitteeseen. “Seija Ruhanen antoi meille tämän e-mailosoitteen. Miten menetellään? Vastaus tuli seuraavana päivänä:

“Hi dear sir

  I am the personal lawyer of Seija Ruhanens My client has just told me that you are the person he has chosen as his legal guardian to finally receive his donation of 450,000 euros.  According to the laws and authorities in which I have invested, Article 931, Section 1, Chapter IV, Title II, Book III of the Civil Code and the following regulations and procedures must be followed in order to receive this donation.
      Do you really want to be Mrs. Seija Ruhanens’ heir?
      I look forward to hearing from you.
  Sincerely, Roland Dumas
Roland Dumas?
Ajattelimme “lakimiehen” varmasti olevan todella hyvin Seijan asiat tunteva henkilö, kun käyttää hänestä maskuliinimuotoa he ja päätimme helpottaa tulevaa rahapyyntöä kysymällä koituuko tästä lahjoituksesta jotain veroseuraamuksia, kun emme tuon Seijan kanssa mitään sukulaisia ole.
Yllätys olikin melkoinen, kun perjantaina 24.3. saimme todeta juristin oppineen suomea yhdessä yössä. Saimme häneltä tällaisen mailin:
Voit valita kolmesta maksutavasta saadaksesi varoja.
 
1) Mene henkilökohtaisesti keräämään varat käsiisi.
 
2) Tai sertifioidulla ohjauksella.
 
3) Tai pankkisiirrolla henkilökohtaiselle tilille
Lue seuraavat artikkelit huolellisesti ja lähetä minulle tarvittavat tiedot
 
Artikla 1: Henkilötiedot. Sinun on annettava tiedot, joita tarvitaan molempien osapuolten allekirjoittaman notaarin hyväksymiseksi, tunnistamiseksi, vahvistamiseksi ja laatimiseksi julkisen notaarin läsnäollessa.
 
 Artikla 2: Henkilötiedot (vastaa lahjoituksesta).
 
Tuomari saa vahvistuksen, joka antaa minulle oikeuden valita sinut tämän lahjoituksen pää perilliseksi. Rahansiirto. (Lahjoituspankin toimittama) Kun olet täyttänyt kaksi muuta, saat lahjoituksen pankkitilillesi. Jos haluat edelleen olla asiakkaani perillinen alla olevien vaiheiden lukemisen jälkeen, ilmoita siitä minulle seuraavasti:
 
…………Sukunimi:………………………
 
…………Etunimi:…………….…………
 
………….Seksi…………………………….
 
…………………………Ikä:……………………..
 
…………Päämaja:………………………………
 
…………Ammatti tai paikka:……………
 
……….Kuukausitulot :……………….
 
………… Siviilisääty (naimisissa, naimisissa):………
 
….………Puhelinnumero:………………………
 
………..Koko osoite:……………………………………….
 
………………Kansalaisuus:………… ……………
 
………Kopio henkilökortista tai passistasi:………
Kupletin lopullinen juoni alkoi kirkastua. Tässä tavoitellaankin pääsyä vastaanottajan pankkitilille. Olimme saaneet tietää tarpeeksi ja jätimme täyttämättä ja palauttamatta koko lomakkeen.
Sen sijaan julkaisimme tämän jutun.

1 comments

  1. Markku Tanninen

    Hyvin tuttua.
    Kerran yks yritti että joku kaukainen sukulainen oli etsiny kelle jättää perintö ja sittenhän se meni siihen et ois pitäny siirtää 4500€ että saan xx summan. Ei käy tämmönen peli ei

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: