+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Vuosikausia Thaimaassa asunut ja monille Twitteristä tuttu Richard Barrow (pikkukuva) on yhteistyössä Bangkokissa asuvien kavereidensa kanssa saanut aikaan jotain todella mielenkiintoista.

Ainoastaan Twitterissä ja Facebookissa aiemmin operoinut Richard Barrow on perustanut verkkosivuston nimeltä 2pricethailand.com.

Sivustolle kerätään kohteita, joihin peritään ulkomaalaisilta kalliimmat pääsymaksut kuin thaimaalaisilta tai missä ulkomaalainen joutuu muuten maksamaan tuotteesta tai palvelusta kalliimman hinnan. Sivustolla eritellään, missä kohteissa hinnat eroavat thaimaalaisten, ulkomaalaisten ja Thaimaassa asuvien ulkomaalaisten välillä. Hinnoissa on, kuten Thaimaan Suomalaisenkin sivuilla on aiemmin kerrottu, hätkähdyttäviä eroja.

Nettisivustolla kannustetaan Thaimaassa asuvia ulkomaalaisia raportoimaan jokaisesta kohteesta, jossa thaimaalainen pääsee halvemmalla kuin ulkomaalainen. Tämä siksi, että se kaikkein ostovoimaisin osa Thaimaassa asuvista ihmisistä voisi etukäteen ottaa huomioon ja jättää menemättä kohteisiin, joissa ulkomaalaisia sorsitaan.

Thaimaalaisen matkailuväen omissakin tutkimuksissa on todettu ulkomaalaisten käyttävän kaksi kertaa enemmän rahaa valitsemissaan matkakohteissa kuin thaimaalaisten, joten miksi ihmeessä ulkomaalaisten tulisi hyväksyä se, että heiltä peritään ylihintaa joidenkin pääsylippujen hinnoissa? Tai ehkä se ulkomaalaisten kovempi rahankäyttö johtuukin juuri tästä?

Twitter -tilillään Thaimaassa erittäin tunnettu Barrow antaa ymmärtää kaksoishinnoittelun ajan olevan päättymässä viimeistään nyt. “Pannaan pannaan joka paikka ja katsotaan, kuinka kauan voivat olla ilman ulkomaalaisia”, on Barrow’n viesti kaikille seuraajilleen.

Tämä on oikeasti se thai -hymyn takana oleva mielikuva ulkomaalaisista. Älkää turhaan tulko tänne. Riittää, kun lähetätte rahanne.

3 comments

  1. Jussi Pouta

    Hey, Osaako kukaan sanoa, että missä muissa ns.Aasian turistimaissa, on sama käytäntö koskien eri hinnoittelua maan asukkaiden ja ulkomaalaisten suhteen? Tarkoitan lähinnä pääsylippu- tai muita vastaavia maksuja. Olisi ihan mukava tietää.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: