+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Bangkokin lentokentiltä operoivien mittaritaksien hinnastoon on lisätty erilliset matkatavaramaksut.

Korostetaan nyt vielä: uusi maksu koskee ainoastaan mittaritakseja, jotka joko vievät tai tuovat matkustajia Suvarnabhumin/Don Mueangin lentokentän ja jonkin lähtö-/saapumiskohteen välillä. Ei muita takseja.

Jopa mittaritaksit, jotka operoivat millään muulla välillä kuin sellaisella, jonka jommassa kummassa päässä on bangkokilainen lentokenttä, eivät ole oikeutettuja perimään matkatavaramaksua. Eivät edes siinä tapauksessa, että ovat menossa jollekin muulle kuin bangkokilaiselle lentokentälle.

Myöskään mittarittomat taksit, jotka ovat menossa bangkokilaisille lentokentille, eivät ole oikeutettuja erillisiin matkatavarakorvauksiin. Tosin, Thaimaassa kun ollaan, nuo korvaukset siirtynevät sujuvasti myös näiden taksien kokonaishintoihin ajan kuluessa. Thaimaassa kokemus on osoittanut kaikkiin yksittäistapauksiin liittyvien lisämaksujen yleensä johtavan hinnankorotuksiin kautta linjan, kun kaikki tahtovat osille uudesta rahalähteestä.

Uudet matkatavaramaksut bangkokilaisilta lentokentiltä lähdettäessä tai niille mentäessä ovat seuraavat:

  • 20 bahtia jokaiselta laukulta, joka on suurempi kuin 26 tuumaa (65 cm) joko pituudeltaan, leveydeltään tai korkeudeltaan
  • 20 bahtia jokaiselta laukulta ensimmäisen kahden laukun jälkeen
  • korkeintaan 100 bahtia harrastusvälineiltä, kuten esimerkiksi golf -bägi, polkupyörä, kitara tai mikä tahansa muu esine, joka on mihinkään suuntaan yli 50 tuuman (125 cm) kokoinen
  • korkeintaan 100 bahtia työkaluista, joiden koko ylittää samat 50 tuumaa

Kuljettajan velvollisuus on ilmoittaa matkustajalle ennen matkan alkamista erillisistä käsittelymaksuista. Matkatavaramaksua ei saa periä esimerkiksi käsilaukusta, läppäristä tai matkustamoon menevästä lentolaukusta, joka matkustajalla on mukanaan.

Kymmeniä miljoonia asiakkaita vuosittain bangkokilaisille lentokentille ja niiltä pois kuskaavat taksit ovat tänä vuonna joutuneet tyytymään murto-osaan entisistä asiakasmääristä, joten vähiltä asiakkailta pitää saada enemmän rahaaa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: