+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Puhutaanpa hetki asiaa. Puhutaan baariasiaa.

Yleensä näistä asioista puhuttaessa puhe kääntyy keskustaan ja Soi Bintabahtille ja niin nytkin, mutta puhutaan ensin vähän muusta.

Uusi, noin 40 baaria käsittävä alue on avattu Hua Hinissä. Paikka sijaitsee soi 94:n maisemissa Wonderlandin ja Rock Zonen takana. Parkkipaikkoja heti alueen ulkopuolelta löytyy kadulta, joka kulkee samansuuntaisesti rautatiekiskojen kanssa.

Ja kuinka ollakaan, uutta baarialuetta vastapäätä ollaan rakentamassa toista, vähän pienempää baarialuetta nimeltään The Nice 94. Sinne on tulossa 30 baaria ja jonkinlainen VIP -alue.

Saa nähdä, löytääkö kansa tiensä uusiin paikkoihin.

On siinä jengillä juomista, voisi joku sanoa, mutta uudet alueet kieltämättä vahvistavat entisestään Soi 94:n saavuttamaa asemaa kaupungin johtavana illanviettopaikkana. Kaikki se, mikä oli ennen Soi Bintabahtilla, on nyt Soi 94:llä.

Ennen niin suosittu Bintabaht sivukujineen on ollut melko hiljainen paikka jo muutaman vuoden ajan. Onko liian aikaista sanoa, että se ei selvinnyt koronasta? Ahneet vuokraisännät pitivät alueen korkean vuokratason ennallaan koronavuosina ja seuraukset ovat nyt nähtävissä.  Kaikki varmasti tuntevat sanonnan siitä, millainen loppu ahneella on.

Tämä mies on erilainen nuori! Cartoon muutti pois Soi 94:ltä jonnekin Soi 102 suuntaan.

Pienimpienkin baarien kuukausivuokra Bintabahtilla oli vähintään 80.000 bahtia/kk (n. 2.160 €), jonka lisäksi piti yrittäjän maksaa ainakin miljoona bahtia (n. 27.000 €) täysin laitonta “vuokrasopimusmaksua”, key money. Se on thaimaalaista logiikkaa parhaimmillaan, kun baariyrittäjä joutuu ja suostuu maksamaan oikeudesta maksaa vuokraa. Toisaalta, maksaahan ulkomaalainen turistikin kelluvilla markkinoilla pääsylipun siitä hyvästä, että pääsee käyttämään rahaa ja tekemään ostoksia.

Yksi syy siihen, miksi Soi 94 sivukatuineen on ajanut Bintabahtista ohi ovat juuri nuo vuokrahinnat. Asiakkaiden puutteessa kärvistelevä yrittäjä etsii aina kaikkia keinoja kulujensa leikkaamiseen ja niinpä he siirtyvät Bintabahtilta halvemmille seuduille. Tähän (hätä)huutoon Soi 94 on vastannut.

Niinpä Soi 94:n kasvu sen kun jatkuu samaan aikaan, kun Bintabaht hiljenee. Pelkkien baarien lisäksi 94:ltä löytyy kerrassaan erinomaisia ravintoloita, kahviloita jne. Muita kadun palveluita edustava hierontapaikat, autohuolto, tankkauspiste, majoituspalvelut, kaupat jne.

Onko uusi baarialue lopullinen kuolinisku Bintabahtille, jää nähtäväksi.

Thaimaan Suomalaista Hua Hinin alueella edustava Hanna löytyy hänkin toimistoltaan Soi 94:n varrelta.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: