+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Näinpäs tuossa eilen jotain todella mielenkiintoista.

Se kaikki alkoi viime lauantaina 30.7, kun Pattayan suomalaisilla oli kesätapaaminen Valkeakoskella. Gizmo lähti sinne jonkun Markon kanssa “kokeilemaan yhtä juttua”. Minä jäin kotiin perkaamaan mustikoita, joita on tullut keräiltyä, kun niitä kerran Suomen metsät pullollaan ovat. Ja sieniä.

Sunnuntaina ne kaksi Valkeakoskella käynyttä sitten soittelivat, chattailivat ja vaihtelivat sähköposteja pitkin päivää ja maanantaina näin ensimmäisen videoversion viikonlopun tapahtumista Valkeakoskella. Siinä oli selväsikin käytetty dronea ulkotiloja kuvattaessa ja 360 -asteista kuvaa ottavaa kameraa. Sitten siinä oli joku mies, jota en ikinä ennen ollut nähnyt, Thaimaan Suomalaisen uutistenlukijana. Kysyin kuka se on ja sain kärsimättömän vastauksen “ei kukaan”. Oli kuulemma joku virtuaalitodellisuudesta napattu hahmo, mitä se sitten ikinä tarkoittaakin. Ihan hauskan näköinen mies, kumminkin.

Näyttää vahvasti siltä, että Thaimaan Suomalaisen lukukokemus on siirtymässä täysin uudelle tasolle kuin aiemmin. Osittain jopa katsomiskokemukseksi. Huvittavalta tuntui kuulla virtuaalisen uutistenlukijan käyttävän täsmälleen samoja sanoja, jotka olin itse nähnyt tietokoneruudulle kirjoitettuna vielä sunnuntaina. Kuinkahan tuommoinenkin käytännössä tehdään?

Mainostajille tämä uudistunut tekniikkamme tulee mahdollistamaan kolmiulotteisia kuvia, 360 asteen video- ja still -kuvia, digitaalisia käyntikortteja ja ainakin Thaimaassa ennennäkemättömiä nettisivuja. Thaimaan Suomalaisen palvelut ovat selvästi siirtymässä aimo askeleen digitaalisempaan suuntaan.

Valkeakoskella oli kyselty, koska ensimmäiset lehdet tulevat jakeluun Pattayalla, joten kerrottakoon vielä sekin tässä yhteydessä, että MaijaGizmo ei jatkossa enää paina lehtiä muuten kuin tilausten perusteella. Kaikilla on nykyään älypuhelin tai tabletti ja niiden myötä mukana kulkevat myös Thaimaan Suomalainen, Hua Hinin Suomalainen, Mae Phimin Suomalainen, Pattayan Suomalainen ja Hua Hinin Suomalainen. Jatkossa myös mahdollisesti Chiang Main ja Bangkokin Suomalainen, aika näyttää. Mikäli joku haluaa painattaa meillä lehden esimerkiksi yrityksensä tarpeisiin, niin se toki onnistuu edelleen aivan samoin, kuin esitteet, ruokalistat ja pakkauksetkin.

Se Valkeakoskella kuvattu uutisvideo ilmestyy näille sivuille ehkä jo tämän päivän aikana, joten siitä voi itse kukin katsastaa, mihin ollaan menossa.

Heinäkuusta vielä sen verran, että se on perinteisesti lukijamääriltään vuoden hiljaisin kuukausi. Siitä huolimatta vielä heinäkuussakin 215.001 lukukertaa. Ei hullummin koko vuoden pohjanoteeraukseksi. Ensi talvena katsotaan, saadaanko 300.000 rikki.

Siihen me kumminkin tarvitsemme teidän kaikkien mukanaoloa, joten pysykäähän kanavalla katsomassa, mitä tuleman pitää. Hyvää loppukesää kaikille!

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: