Meiltä kysytään usein mikä on Thaimaan Suomalaisen journalistinen linja? Kysymyksellä viitataan siihen, että yhtenä päivänä näillä sivuilla saatetaan kertoa kuinka erinomaisesti joku asia on Thaimaassa hoidettu ja seuraavana päivänä arvostellaan täkäläisten viranomaisten toimia suorastaan hakkaamalla kuin vierasta sikaa.

Vastataan tähän nyt sanomalla, että se nimenomaan on lehdistön tehtävä.

Mikäli Thaimaan koronavirustilanne on selvästi paremmin hallinnassa kuin Suomen vastaava, niin meidän kuuluu siitä raportoida. Mikäli Thaimaassa takavarikoidaan huumeita sellaisessa mittakaavassa, että koko Suomen vuosittaiset huumemarkkinat kalpenevat yhden takavarikon rinnalla, niin siitäkin meidän pitää kertoa. Jos thaimaalainen poliisi ampuu toista poliisia, niin sekin on uutisoinnin paikka, sillä moista ei juuri Suomessa tapahdu.

Uutisten haussa meillä keskitytäänkin etsimään juuri sellaisia tapahtumia, asioita ja ilmiöitä, joita ei juurikaan Suomessa näe. Ne ovat aina etusijalla ja siksi joku “tavallisempi” uutinen saattaakin tulla julki jopa viikko sen jälkeen, kun se on meille tullut.

Vastavuoroisesti sitten joku Pattayan edustalla lilluva koronaviruslaiva menee koko uutisjonon ohi ja se julkaistaan juuri silloin, kun tapahtuu. Tämä luonnollisesti myöhästyttää muita uutisia, joista joissain tapauksissa tuleekin näin ollen vanhaset. Mikäli käy niin, että jopa vanhaset pääsevätkin aina happasiksi asti, niin silloin juttua ei enää julkaista.

Mutta oli niin tai näin, niin teitä lukijoita oli helmikuussa 2020 yli 55.000. Se on oikein käytettynä valtava voimavara.

Mikäli teillä on mitä tahansa Thaimaahan liittyvää uutisoitavaa, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä tuolta yläpalkista löytyvää “Ota yhteyttä” -painiketta klikkaamalla tai sitten sähköpostitse toimitus@thaimaansuomalainen.com

Juttua ei välttämättä julkaista heti seuraavana päivänä, mutta lupaukseni teille on, että lähettämänne materiaali/vinkki ainakin tutkitaan kaikilla niillä keinoilla, jotka meillä on käytössämme. Ja niitä on aika paljon. Luckin koko suku on täynnään poliiseja, armeijan upseereita sekä valtion ja provinssien hallinnossa työskenteleviä virkamiehiä. Amerikkalaisilla on näihin asioihin liittyen osuva sanonta, jonka mukaan on hyvä, kun on joku, jolle voi soittaa.

Moni vinkki on myös päätynyt osaksi isompaa juttukokonaisuutta, joka on julkaistu aikanaan ja toisinaan jopa täysin eri yhteydessä, kuin mitä alkuperäinen vinkki on tarkoittanut. Junnu Vainion sanoin: “Sellaista elämä on”.

Gizmo