+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Moni suomalainen haaveilee marraskuisen loskasateen keskellä asumisesta jossain muualla. 

Asumisesta asunnossa, josta aukeaa upea maisema palmuineen ja hiekkarantoineen. Jossain lämpimässä, missä + 20 asteen lämpötila ei ole uutisten aihe ja ihmiset kulkevat hulmuavissa kesävaatteissa vuoden ympäri.

Mikäpä olisi parempi paikka tähän kuin suomalaisten ikisuosikki Thaimaa?

Se tarjoaa mukavasti kuumien kesäöiden eksotiikkaa ja koti-ikävän iskiessä löydät helposti toisen suomalaisen, jonka kanssa ottaa tuopit paikallista olutta.

Thaimaassa asunnot ja eläminen yleensä on huomattavasti Suomea edullisempaa. Tässä rahanarvoisia vinkkejä, joilla keräät huomaamattasi tarvittavan pesämunan unelmasi toteuttamiseen. Tarvitset vain motivaatiota, suunnitelmallisuutta ja aikaa.

Minimoi menosi

Ensimmäinen ja kenties tärkein asia säästämiseen on kuukausittaisten kulujen minimointi. Ei ne suuret tulot vaan pienet menot! Pidä Exel- taulukkoa tai perinteistä paperikirjaa menoistasi, mieti mikä on välttämätöntä ja mikä ylimääräistä kulutusta. 

Kilpailuta sähkö- ja puhelinyhtiösi. Monesti kuukausittainen puhelinlaskusi voi pienentyä kummasti, kun ilmoitat vaihtavasi liittymää kilpailijalle. Myös suoratoistopalveluita kerää helposti enemmän kuin olisi tarpeen. Tarvitsetko varmasti Netflixin ja urheilukanavapaketin?

Asumiskustannukset ovat yleensä suurin kuukausittainen kulu. Pärjäisitkö pienemmässä asunnossa? Jos pystyt säästämään vuokrassa vaikka 170 euroa kuukaudessa, tekee se vuodessa jo yli 2000 euroa.

Sijoita osakkeisiin

Sijoittaminen voi tuottaa huomattavasti enemmän kuin perinteinen säästötili. Jos sinulla on säästöjä sukanvarressa, parempi laittaa ne tuottamaan lisää rahaa. Sijoitusten arvo vaihtelee yhdessä maailmantalouden kehityksen kanssa.

Suorien osakkeiden ostaminen on nykyään helppoa. Valitset vain, minkä pörssiin listatun yhtiön osakkeita haluat ostaa ja kuinka paljon. Muista kuitenkin, että hajauttaminen kannattaa. Fiksusti koottu pörssisalkku säilyttää arvonsa vaikka joku sijoittamistasi yhtiöistä menisi konkurssiin.

Voit saada osakkeistasi tuottoa osakkeenomistajille maksettuina osinkoina tai myymällä osakkeitasi.  Esimerkiksi jos olisit ostanut tammikuussa 2019 Koneen osakkeen 42 eurolla, olisi sen arvo ollut pörssikurssin mukaan vuotta myöhemmin 59 euroa.  

Rahastot

Jos epäröit ostaa suoria osakkeita, voit sijoittaa rahastoihin. Ne ovat yleisesti suoria osakkeita riskittömämpiä sijoituskohteita, koska sijoitukset on hajautettu hyvin laajalle. Toisaalta myös tuotto-odotukset ovat pienemmät.

Rahastoja tarjoavat pankit ja erilaiset rahastoyhtiöt. Sijoittaminen rahastoihin on yleensä pitkällä tähtäimellä tuottavaa. Nopeasti rahaa tarvitsevalle rahastoihin sijoittaminen tuskin kannattaa.

Vedonlyönti ja pelaaminen

Pesämunasi kasvattaminen voi olla myös hauskaa. Jos sinulla on kokemusta pokerin pelaamisesta, voit hyvinkin kasvattaa pääomaasi nettipokeria pelaamalla. Tämä vaatii tietysti taitoa ja ehkä hiukan tuuriakin. Kärsivällisellä ja fiksulla pelaajalla on kuitenkin kohtuulliset mahdollisuudet saada panoksilleen vastinetta.

Jos epäröit laittaa rahojasi pelaamiseen, älä hätäile. Nettikasinot nimittäin tarjoavat usein aloitteleville pelaajille ilmaisia kierroksia tai muita etuja, esimerkkinä Unibet Talletusbonus. Voit siis kokeilla pelaamista ilmaiseksi.

Pokeri on peli, jossa ajan mittaan paras lopulta voittaa.

Thaimaan ja Suomen hinnat

Thaimaan asuntojen hinnat vaihtelevat suuresti alueittain. Keskimäärin neliöhinta on 1 300 euron luokkaa. Vaikka asuntojen hinnat ovat viime vuosina nousseet myös Thaimaassa, on asuminen siellä vielä erittäin edullista Suomeen verrattuna. Suomessa kun pääkaupunkiseudun asunnon keskimääräinen neliöhinta on 4 400 euroa.

Saat siis Thaimaasta asunnon noin neljänneksellä Suomen hinnasta. Vaikka lisäkuluja tulee esimerkiksi ilmastoinnista kesäisin, pärjäät Thaimaassa paljon Suomea pienemmällä budjetilla. Yleisesti edullisempi elintaso mahdollistaa Thaimaassa elämisen jo pienemmillä säästöilläkin.

Ei kun kynä käteen, budjetti kuntoon ja tehokas säästäminen käyntiin. Vaikka joutuisit kieltäytymään ulkomaanmatkasta tai muutamasta baarikierroksesta päästäksesi säästötavoitteesi, on se palkinnon arvoista. Ehkä voit jo muutaman vuoden sisällä herätä meren kohinaan unelmiesi hiekkarannan äärestä ja vielä omasta asunnostasi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: