+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Uusi ulkosuomalaisille suunnattu digitaalinen osallistumisalusta Virta on avattu.

Virta kokoaa ulkosuomalaiset ympäri maailman yhdelle alustalle keskustelemaan ajankohtaisista ja ulkosuomalaisia koskettavista teemoista. Vielä julkaisuhetkellä sivut olivat testikäytössä, mutta sehän tarkoittaa ainoastaan sitä, että jos niissä havaitaan puutteita, niin puutteet korjataan. Helpoiten voit käydä sivuja tutkailemassa täältä.

Tällä hetkellä siellä näkyy olevan asiaa tulevista eduskuntavaaleista, paluumuutosta sekä passin hankkimisesta ulkomailla. Mikäli haluat olla mukana kehittämässä palvelua, niin kehitysehdotuksiakin siellä otetaan vastaan 31.3. saakka.

Virtaan rekisteröidytään yllä olevasta linkistä, jos haluaa osallistua siellä käytäviin keskusteluihin. Virtaan avataan virtuaalisia keskustelupalstoja, eli ”virtapiirejä”, joissa keskustellaan ulkosuomalaisia kiinnostavista aiheista.

Rekisteröityminen Virtaan on ilmaista ja avoinna kaikille. Virtapiirit ovat auki määrätyn ajan, ja niiden sulkeuduttua keskusteluista koostetaan tiivistelmät, joita voidaan hyödyntää ulkosuomalaisten asioiden edistämisessä. Toisin sanoen osallistumalla Virrassa käytäviin keskusteluihin olet mukana kertomassa päättäjille, mitä ulkosuomalaiset asioista ajattelevat.

Virrassa keskustelijoiden on myös itse mahdollista ehdottaa uusia virtapiiriaiheita. Näin pyritään luomaan keskusteluja, jotka ovat ulkosuomalaisille aidosti tärkeitä ja heitä kiinnostavia.

Virran toteuttaa ulkosuomalaisuuden asiatuntijajärjestö Suomi-Seura ry ja teknisestä toteutuksesta vastaa Haltu oy. Virta on Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran rahoittama hanke.

Kysymykset Virtaan liittyen voi lähettää osoitteeseen virta@suomi-seura.fi

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: