+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaan lentoyhtiöiden liiton mukaan vuoden 2022 aikana ollaan kotimaan lentojen osalta päästy jo lähestulkoon koronavirusta edeltäneen ajan tasolle, mutta ulkomaanlentoja tehdään edelleen vain noin 20 % entisestä.

Lentoyhtiöiden liittoa vetävä Putthiphong Prasatthong-Osot sanoo erityisesti kotimaan lentojen määrän kasvaneen voimakkaasti sen jälkeen, kun maan hallitus poisti lentomatkailun rajoituksia ja otti käyttöön subventiot kotimaan matkailijoille.

– Voi kuitenkin mennä vuosia, ennen kuin lentotoiminta Thaimaassa yltää vuoden 2019 tasolle, hän arveli.

– Odotuksissa on lentotoiminnan vilkastuminen lentoyhtiöiden avatessa uusia reittejä turistikohteisiin Thaimaassa ja lähialueilla vuoden viimeisen kahdeksan kuukauden aikana, mutta todennäköisesti näin alkaa tapahtua vasta Thailand Passin poistumisen jälkeen, hän jatkoi.

Tämä logo edustaa todellista voimapaperia, jolla on estetty monta Thaimaan -matkaa.

Lähialueilla liittojohtaja tarkoittaa Singaporea, Vietnamia, Kamputseaa, Etelä-Koreaa ja jopa Japania ja Malediiveja, jonne thaimaalaisten mielissä ilmeisesti henkinen etäisyys on pienempi kuin fyysinen. Kauempana olevia kohteita alettanee tarkastella vuoden 2023 aikana.

– Niiden kohtalo on täysin riippuvainen kunkin kohdemaan koronarajoituksista. Kiina, Intia ja Euroopan maat kun kaikki elävätt hyvinkin erilaisissa koronatilanteissa, Putthipong arvioi.

Tunnettu tosiasia on, että Thaimaan matkailu sai kunnolla buustia 1.5. alkaen, kun korkeintaan 72 tuntia ennen matkaan lähtöä teetetty koronatesti jäi pois ja vakuutusten korvauskattoa alennettiin 50.000 dollarista 10.000 dollariin. Vielä ovat kuitenkin jäljellä niin rokotustodistukset kuin Thailand Passikin.

Uusien lentoreittien lisäksi Thaimaassa on tänä vuonna auennut myös uusia lentokenttiä. Kuvassa Betongin uuden lentokentän terminaalirakennus.

Ainoastaan täysin rokottamattomien ja testaamattomien turistien tulee enää viettää karanteeniaikaa hotellissa Thaimaahan tullessaan.

1 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: