+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

The Phuket News järjesti lukijoidensa kesken gallupin, jossa kysyttiin pitäisikö baarien ja muiden juottoloiden aukioloaikoja jatkaa aamuneljään nykyisen klo 02.00 sijasta.

Kaksi kolmasosaa lehden lukijoista vastasi, että ainakin Bangla Roadilla klo 4 on parempi kuin klo 2. Lehti ilmestyy englanninkielisenä, joten tästä voitanee päätellä juuri ulkomaalaisten olevan tätä mieltä. Äänestysaika oli viime viikon maanantaista 12.9. viime perjantaihin 16.9. klo 24.00.

Lukijagallup oli seurausta matkailu- ja urheiluministeri Phiphat Ratchakitprakarnin (pikkukuva) vierailusta saarella aiemmin tässä kuussa. Vierailunsa aikana ministeri pyysi median apua saadakseen taakseen enemmän julkisia mielipiteitä siitä, ovatko ihmiset pidennettyjen aukioloaikojen kannalla ennen kuin lähtee viemään asiaa koskevaa esitystä hallituksen käsiteltäväksi.

Äänestäneistä 48,17 % ruksasi kysymykseen vastauksen “Kyllä, koska se lopettaa voitelurahojen maksun ja monet paikat sulkevat muutenkin vasta klo kahden jälkeen”. Lisäksi 18,29 % rastitti kohdan “Kyllä, mutta ainoastaan Bangla Roadilla, koska se on “erityisalue” olemassaolevan viihdepaikka-alueen sisällä”.

Ainakin Bangla Roadin thaimaalaisten työntekijöiden keskuudesta löytyi kannatusta jatketuille aukioloajoille. He ilmaisivat mielipiteensä näin selkeästi ministerille tämän vieraillessa Phuketilla.

Ainoastaan vähän yli viidennes, 27,44 % ilmoitti kannakseen “Ei, sillä sulkemisaika klo 02.00 on tarpeeksi myöhäinen”. Kummankin vaihtoehdon kannattajat varmasti haluaisivat laskea puolelleen ne 6,1 % ihmisistä jotka ilmoittivat, ettei heillä ole mitään kantaa asiaan valitsemalla vastausvaihtoehdon “Ei mielipidettä, koska minuun ei vaikuta millään lailla, jos joku haluaa juhlia pidempään”.

70 % vastaajista ilmoitti olevansa paikallisia ulkomaalaisasukkaita, 26 % ilmoittautui ulkomaalaisiksi lomanviettäjiksi ja ainoastaan 4 % oli ilmoituksensa mukaan thaimaalaisia.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: