+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Niin moni jäi työttömäksi pandemian aikana, kun etenkin palvelualan yritykset kaikkialla maassa joutuivat sulkemaan ovensa.

Thaimaan National Economic and Social Development Council (NESDC) toteaa raportissaan työllisyyden palautuneen lähes vuoden 2019 tasolle, vaikka ongelmakohtia vielä onkin. Tästä esimerkkinä akateemisesti koulutettujen heikko työllistymistilanne.

Vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä töissä kävi 39,6 miljoonaa thaimaalaista. Työpaikkojen tarjonta etenkin palvelualoilla on voimakkaassa kasvussa. Joillain alueilla, kuten vaikkapa Phuketissa, matkailualaa vaivaa jo suoranainen työvoimapula.

Chiang Rain matkailuväki on tehnyt luolapoikien tarinasta ja maisemista matkailukohteen.

Yleisesti eniten työpaikkoja on tarjolla hotelleissa ja ravintoloissa. Hyvänä kakkosena tulevat sitten tukku- ja vähittäiskaupan tarjoamat työpaikat. Myös teollisuudessa sekä kuljetus- ja varastointialoilla on hyvin töitä tarjolla. Maatalouden työpaikkatarjonta on vähentynyt 3,4 % viimeaikaisista tulvista johtuen.

Ylitöitäkin tehdään entistä enemmän. Nyt jo 6,3 miljoonaa thaimaalaista tekee säännöllisesti ylitöitä. Piilotyöttömien määrä on vähentynyt 28 %.

Thaimaan työttömyysaste on tällä hetkellä 1,15 %. Työttöminä oli vielä noin 450.000 thaimaalaista.

Maatalouden työpaikkatarjonnan vähennyksen sanotaan johtuvan tulvista, mutta kyllä tekniikan kehittymiselläkin on siihen osuutensa.

 

 

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: