+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Syyskuun 5. päivä astuu voimaan turvavöiden käyttöpakko myös henkilöautojen takapenkillä.

Tarkka lakiteksti määrää takapenkeillä matkustavien henkilöiden korkeintaan 7 -paikkaisissa autoissa olevan turvavöiden käyttöpakon alaisia. Etupenkeillähän pakko oli voimassa jo ennestään.

Poikkeuksen käyttöpakkoon tekevät ennen tammikuun 1. päivää vuonna 1988 rekisteröityjen autojen takapenkeillä matkustavat, sillä noihin autovanhuksiin ei enää mistään tahdo saada takapenkeille turvavöitä asennettaviksi. Ainakaan Thaimaassa.

Ennen 1.1.1988 valmistettu auto.

– Lain voimaantulon alkupäivinä poliisi keskittyy ainoastaan antamaan varoituksia turvavöiden käyttöpakkoa rikkoville, koska tieto asiasta ei välttämättä heti tavoita kaikkia autoilijoita, sanoo Suur-Bangkokin poliisin liikenneasioista vastaava apulaispäällikkö Jirasan Kaewsaeng-Ake.

– Maksimissaan 2.000 bahtin (n. 54 €) suuruisia sakkoja aletaan sitten kirjoittaa harkinnan mukaan.

Myös lastenistuimet tai lapsille suunnitellut erityisistuimet tulevat pakollisiksi 5.9. alkaen. Erityisistuimet tai -järjestelyt ovat pakollisia myös alle 135 -senttisille matkustajille, mikäli turvavöiden käyttäminen ei takaa heille riittävää matkustusturvallisuutta autossa.

Poliisi alkaa syyskuussa tehostetusti valvoa turvavöiden käyttöä, mutta omalla kaistalla ei edelleenkään tarvitse pysytellä.

Tuo viimeinen lause jättää sopivasti tulkinnanvaraa poliisille, jotta siitä voi kirjoittaa ulkomaalaiselle sakon ja päästää thaimaalaiset menemään.

Päällikkö Jirasan tarkensi vielä, etteivät nuo lapsia ja alle 135 -senttisiä matkustajia koskevat määräykset välttämättä astu voimaan ihan 5.9, koska erityisistuimia ei vielä virallisesti ole määritelty missään.

1 comments

  1. Niimpä. Mielenkiintoista logiikkaa Thaimaassa. Joskus (aika useinkin) tuntuu siltä, että etenkin nämä liikenneasioista päättävät henkilöt eivät kai ole koskaan käyneet missään ns “sivistysvaltiossa”, että olisivat edes nähneet, miten liikenne muualla menee ja mihin olisi syytä ensimmäiseksi puuttua.

    Thaimaalaiseen kulttuuriin kun kuuluu esim, että olipa mikä tahansa kuluväline, sen kyydissä voi huoletta matkustaa ulkopuolella jos vaan suinkinkin pysyy kyydissä.

    Turvavyötä ei tarvita, jos istut lava-auton lavalla, kuorman päällä tai vaikka katolla.
    Kai se oli tuossa jo mainittukin, että “on mahdotonta asentaa vöitä”. Se siis kumoaa kaiken muun toiminnan.

    Ja, vyöhän kiinnitetään auton sisälläkin vain sen takia, että ei tulisi sakkoja, jos nyt joku poliisi sattuisi tai viitsisi siihen puuttua.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: