+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Sosiaalisessa mediassa on alkanut esiintyä kirjoituksia, joissa ulkomaalaiset turistit kertovat kokemuksistaan Pattayalla nyt, kun kannabiksen käyttö esim. leivontaan ja muihinkin ruokatuotteisiin on sallittua.

Asia on ollut esillä myös suuren ulkomaalaisyhdistyksen Pattaya City Expats Clubin kokouksessa sen jälkeen, kun eräässä näistä höpöheinäkahviloista katkarapumunakkaan syönyt brittiläinen nainen joutui sairaalaan tunnettuaan olonsa “kummalliseksi” aamiaisensa jälkeen. Tällaiset kokemukset antavat aiheen pelätä, että autolla tai mopolla liikkuvat ihmiset lähtevät omasta mielestään aivan tavallisen aterian jälkeen ajamaan huumausaineen vaikutuksen alaisina.

Kannabiksen käyttämisessä ruokien valmistukseen ja leivontaan on alkuperäisenä ajatuksena lähinnä maustaminen. Vähän niin kuin korianterin korvikkeeksi tai sitruunan sijaan. Jotkut uusista alan yrittäjistä eivät vain ole tätä tajunneet ja äyskäröivät ainetta taikinaan kahmalokaupalla sen sijaan, että ainoastaan vähän terästäisivät esimerkiksi Americano -kahvin makua ripauksella marirumbaa. Joitain kahviloita on jo nyt jouduttu sulkemaan viranomaisten toimesta, vaikka kannabistuotteet vapauttava laki astui voimaan vasta reilu viikko sitten torstaina 9.6.

Ruoanvalmistuksen lisäksi kannabista saa vapaasti käyttää lääkinnällisiin tarkoituksiin, mikä on poikinut tämäntyyppisiä “klinikoita” muuallekin kuin Pattayalle.

Terveysministeriö onkin kiireen vilkkaa jo ehtinyt julkaista kahviloita ja ravintoloita koskevan ohjeistuksen kannabiksen maustekäytöstä ruoanvalmistuksen yhteydessä. Ohjeissa sanotaan selvästi, että kaikki tarjolla olevat ruoka- ja juoma-annokset, joita on terästetty kannabiksella, tulee merkitä mahdollisimman selvästi. Lisäksi ohjeissa annetaan korkeimmat sallitut määrät kannabiksen käytölle esimerkiksi paistettaessa tai keitettäessä ruokaa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: