+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Vain vuosi sitten täällä iloittiin niistä hiljalleen saapuvista turisteista, jotka mitä ilmeisimmin tulivat ainoastaan yhden päivän karanteenin houkuttelemina katsastamaan, missä kunnossa paikat ovat koronan jäljiltä.

Nyt on tilanne aivan toinen. Meitä suomalaisiakin näkyy tulevan päivittäin tänne lisää ja viikonlopun liikenneruuhkat alkavat pikku hiljaa muistuttaa jo ajasta ennen koronaa, kun bangkokilaiset saapuivat joukoittain Pattayalle viikonlopun viettoon.

Takavuosien mallista pysäköityjen autojen ja värikkäiden turistibussien jonoa ei ainakaan Jomtien Beachilla ihan vielä näy, mutta Pratamnak Hillillä kaikkien asukkaiden kiroamat isot bussit ovat jo ehtineet aloittaa joka Jumalanpäiväisen rallinsa ainakin Pratamnak soi 5:llä ja soi 4:llä katua ylös ja alas.

Jomtienin rantakatu silloin ennen.

Matkailualalla arvellaan päästyn jo johonkin 60 % tasolle siitä, missä oltiin vuonna 2019 tähän samaan aikaan ja se totisesti näkyy Pattiksella. Matkanjärjestäjät valittavat jopa lentojen vähäisyyttä ja sanovat palautumisen voivan olla vieläkin nopeampaa, jos vain saataisiin lentoja lisää.

Charter -lennot Venäjältä ovat jo alkaneet ja sikäläisille turisteille Pattaya “avautuu” 25.11. Phuketissa vanjat ovat jo ylivoimaisesti suurin yksittäinen ulkomaalaisryhmä. Todellinen taivaan aukeaminen nähdään sitten, kun kiinalaisille taas sallitaan ulkomaan matkailu. Tämänhetkisten tietojen mukaan näin tulee tapahtumaan tammi-helmikuussa ellei mitään odottamatonta satu.

Tämä festivaali jäi koronan takia toteutumatta.

Kulttuuriministeri Ittipol Khunplume, entisiä Pattayan poikia, on buustaamassa Pattayan matkailua tekemällä kotikaupungistamme Thaimaan elokuvapääkaupunkia. Kuvaan kuuluvat helpommat viisumikäytännöt elokuvantekijöille, filmifestivaalit ja “sopivasti” hinnoitellut kuvauspaikat ja avustajat. Ilmeisesti Ittipolilla on joku alaa tunteva takapiru kertomassa, millaiseen hunajapurkkiin filmiväki kätensä työntää.

Voisiko se vielä vanhoilla päivillään olla khun Ittipolin hyvin tunteva Pattaya People Media Groupin Niels Colov?

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: