+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Aivan kuten Phuket viime heinäkuussa avautui ulkomaalaisille turisteille ennen muuta valtakuntaa, ovat Phuketin lisäksi nyt tapetilla myös Koh Samui ja Koh Chang saarina, joiden yöelämää ollaan avaamassa ennen muuta maata.

Terveysministeriö esittää CCSA:lle koronaviruksen julistamista kotoperäiseksi tartuntataudiksi noiden saarten alueilla kahdesta syystä:

Ensinnäkin ne ovat saaria, jotka tarpeen tullen on helppo eristää muusta maasta, mikäli jotain odottamatonta tapahtuisi ja toiseksi siitä syystä, että saarilla käy paljon ulkomaalaisia turisteja. Terveysministeriön kaavailujen mukaan tämä olisi ensimmäinen askel koko maata koskevaa muutosta kohti tavoitteena Thaimaan täydellinen avautuminen ennen turistisesonkia 2022-23. Tässäkin yhteydessä mainittiin aikataulukysymyksiä käsiteltäessä heinäkuu, joka näyttää muodostuvan tärkeäksi kuukaudeksi Thaimaassa monestakin syystä.

Tratin provinssissa sijaitseva Koh Changin saari on tunnettu paitsi vaarallisesta tiestöstään, niin myös toisinaan aivan järjettömän pitkistä lauttajonoistaan.

– Lisäksi on vielä käytännön syitä, kuten noilla saarilla jatkuvasti laskevat päivittäiset tartuntamäärät, hyvä valmius koronavirustartuntojen hoitoon sekä väestön korkea rokotustaso, sanoi Terveysministeriön kansliapäällikkö Kiattiphum Wongrajit aloitetta koskevassa tiedotustilaisuudessa.

Turistisaarten yöelämän täydelliseen avautumiseen liittyvistä ehdoista tohtori Kiattiphum mainitsi ensimmäisenä rokotukset. Yökerhojen ja muiden yöllä auki olevien paikkojen sekä henkilö- että asiakaskunnan tulee olla täydellisesti rokotettuja. Toinen asia olivat hengityssuojaimet, joiden käytöstä odotetaan CCSA:lta saatavia ohjeita.

Samassa tilaisuudessa puhunut terveysministeri Anutin Charnvirakul kertoi uskovansa koronavirustilanteen Thaimaassa helpottuvan edelleen tämän ja ensi kuukauden aikana jopa niin, että hallitus tulisi alentamaan Thaimaan koronavirusvalmiustasoa kolmosesta kakkoseen ehkä jo kesäkuun aikana.

Koh Changin, Koh Samuin ja Phuketin yheydessä ei ole ollut mitään puhetta niitä ympäröivistä pikkusaarista. Kuuluvatko ne samaan pakettiin? Kuva Koh Taolta.

– Se merkitsisi useimmille meistä jo täydellistä paluuta koronapandemiaa edeltäneeseen elämään, terveysministeri kommentoi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: