+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan terveysviranomaisten mukaan ainoastaan viisi ulkomaalaista matkailijaa on viimeksi kuluneen kahden viikon aikana tuonut koronavirustartunnan mukanaan Thaimaahan.

Lähtevien matkustajien, sekä ulkomaalaisten että thaimaalaisten keskuudessa luku on jo paljon korkeampi, 300-400 tapausta. Tämä viittaisi jo siihen suuntaan, että Thaimaahan ei enää tule ulkomailta koronatartuntoja, vaan pikemminkin sellainen hankitaan täällä.

Tares Krassanairawiwong.

– Kiinalaiset turistitkin ovat noissa luvuissa mukana, joten mitään syytä huoleen ei todellakaan ole, vakuuttaa DDC:n johtaja Tares Krassanairawiwong.

Hän kertoo Thaimaan jatkavan maahan tulevien ja maasta lähtevien turistien terveydentilan seurantaa nykyiseen malliin jatkossakin.

– Noin muuten Thaimaan koronavirustilanne on tällä hetkellä sellainen, että koronatartuntojen vuoksi sairaalaan otetaan uusia potilaita koko maassa ainoastaan noin 90 potilaan päivävauhtia. Koronavirusrokotuksia on ihmisille annettu 144.577.000 kertaa, hän jatkoi.

Jostain syystä Thaimaan Department of Medical Sciences (DMS) ei anna yhtä tarkkoja lukuja lähtevien turistien koronatartunnoista kuin mitä DDC tekee saapuvista turisteistä. DMS:n johtaja, tohtori Supakit Sirilak kertoi tartunnan Thaimaassa saaneista 300-400 lähtevästä matkailijasta vain neljä prosenttia olevan kiinalaisia.

Supakit Sirilak

– Heidän tartuntansa tulivat ilmi Kiinan ja Intian lakien mukaan pakollisissa RT-PCR -testeissä, jotka tehdään ennen noihin maihin meneviin lentokoneisiin astumista matkailijan lähtömaassa, Supakit selvensi.

– Kaikkien positiivisen koronatestinäytteen antaneiden näytteet tutkitaan tarkemmin, koska haluamme selvittää, mitä variantteja ne ovat.

 

 

 

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: