+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Yksi Thaimaan suurimmista, ellei suurin, Muay Thai -tapahtuma alkaa Hua Hinissa torstaina 2.2. ja jatkuu saamelaisten kansallispäivään maanantaihin 6.2. saakka.

TAT:n mukaan The Amazing Muay Thai Festival 2023 on tapahtuma, jonka tavoitteena on tuoda Muay Thaita tunnetuksi osana thaimaalaista kulttuuria sekä tuoda matkailutuloja seutukunnalle ja koko Thaimaahan urheiluturismin avulla.

Kuka tiesi, että Thaimaan kuningashuoneella on ollut oma vaikutuksensa maan Muay Thai -perinteeseen?

Thaimaassa lajin mekka löytyy Ayutthayasta, jossa sijaitsee tämä suuren Nai Khanom Tomin muistopatsas.

Festivaali huipentuu maanantaina 6.2, jolloin Thaimaassa vietetään kansallista Muay Thai -päivää. Sitä vietetään vuosittain samana päivänä, jolloin Somdej Phrasanphet, tai ehkä paremmin tunnettu nimellä Phra Chao Suea, nousi silloisen Ayutthayan valtion uudeksi kuninkaaksi. Hänen majesteettinsa tunnettiin erittäin taitavana Muay Thain harrastajana ja joitain hänen oppejaan käytetään ja opetetaan vielä tänäkin päivänä.

Hallitsijanimellä Sanphet VIII tunnettu kuningas hallitsi Ayutthayaa vuodesta 1703 aina kuolemaansa saakka, vuoteen 1709. Hän oli syntynyt Phitchitissä vuonna 1661. Muay Thain historiaa on jäljitetty 1500 -luvulle saakka.

Maanantaina festivaaliohjelmassa on mm. yritys päästä Guinnessin ennätysten kirjaan 5.000 ihmisen osallistuessa perinteiseen Wai Kru -seremoniaan. Wai Kru on perinteinen rituaali, jonka ottelijat suorittavat aina ennen ottelun alkamista. Sen, sekä 10 Muay Thai -tyrmäystä voi nähdä allaolevalla videolla:

Ja kun kerran festivaaleilla ollaan, niin joka päivä on Muay Thai -esityksiä, Muay Thai -tuotteita myytävänä ja ruokaakin on tarjolla varmasti kaikkien tarpeisiin. Käykäähän katsomassa.

Tapahtumapaikkana on mahtava Rajabhakti Park, jossa Thaimaan kuninkaita esittävät patsaat valvovat festivaalin sujumista ja toinen areena on läheisellä Sea Pine Beachillä, jossa voi harjoitella Muay Thaita lajin supertähtien johdolla. Sea Pine Beachillä järjestetään myös festivaalipäivien aikana kv. Muay Thai -amatööriturnaus.

 

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: