+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Toisinaan ei Thaimaan tai Pattayan asioista uutisoidessa voi välttää ajattelemasta, että tarvitaanko tässä maassa todella valtakunnantasolla pääministerin ja alueellisesti kuvernöörin tai kaupunginjohtajan puuttuminen länsimaisen ajattelun mukaan itsestään selviin asioihin, ennen kuin ne saadaan järkevälle tolalle?

Kerroimme pari päivää sitten, kuinka vasta 21.5. valittu ja sunnuntaina 12.6. uudelleen valittava kaupunginjohtaja Poramase “Beer” Ngampiches kävi omin silmin toteamassa, kuinka alueen viemäröintitöistä vastaava urakoitsija oli jättänyt hommat kesken ja kaiken silleen, kuten lehmä sen kuuluisan jätöksensä. Tutkimusmatkansa jälkeen oli kaupunginjohtaja määrännyt urakoitsijan välittömästi suojaamaan katuun ja jalkakäytäville jääneet aukot ilmeisen onnettomuusvaaran ehkäisemiseksi. Rivien välistä kaupunginjohtaja antoi ymmärtää havainnoillaan olevan merkitystä, kun seuraavan kerran päätetään kaupungin viemäriurakoiden tekijöistä.

Urakoitsija Promkarn Rayong 1993 Co.,Ltd:n miehet ilmestyivätkin Thepprasitille jo seuraavana päivänä 31.5. korjaamaan kättensä töitä eristämällä katuun kaivamansa kuopat värikkäillä betoniporsailla ja jalkakäytävien kuopat astetta kevyemmillä oranssisilla esteillä, joiden väliin on pingotettu puna-valkoiset suojanauhat. Joissain paikoin näyttävät peittäneen kuoppia oikein metallilevyillä todettuaan kulkemisen lähes mahdottomaksi ilman niitä.

Nuo kadunvarren liikkeenharjoittajat ovat varmasti revetä riemusta, kun muutenkin pitkäaikaisiksi ennakoidut työt jätetään vielä kesken.

Ja tämmöisen asian toteamiseen ja korjaamiseen tarvittiin kaupunginjohtajan ns. gonahdus ennen kuin alan ammattilaisina itseään markkinoivassa firmassa ymmärrettiin/välitettiin suojata vaaralliset kuopat keskellä kulkuväyliä?

Thaimaan Suomalaisen toimituksessa on muuten äskettäin päätetty toimituksen taas muuttaessa Pattayalle loka-marraskuussa käydä kertomassa kaupunginjohtajalle, että hänen kutsumanimensä on miltei jokaisen kaupungissa asuvan suomalaisen huulilla lähes päivittäin.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: