+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaansuomalainen oli paikalla, kun Rama X:stä tuli virallisesti Thaimaan kuningas.

Alkavat tulla tavaksi nämä kuninkaalliset kekkaloinnit. Edellisen kerran tuli osallistuttua vuonna 1976, kun Englannin kuningatar vietti ns. Silver Jubileetaan oltuaan kruunu päässä 25 vuoden ajan. Lontoossa oltiin ja Westbourne Terrace -hotellissa asuttiin.

Niistä päivistä on elämä sittemmin koventunut, kun nyt vietettiin viikonloppua kadun varteen pystytetyssä teltassa. Me ja jotain 150.000 muuta ihmistä. Tunnelma oli kuin rock -festivaaleilla. Puhun nyt useamman festivaalikeikan kokemuksella.

Rama IX kruunattiin Thaimaan kuninkaaksi vuonna 1950 vaikka nousikin valtaistuimelle jo vuonna 1946. Niistä kruunajaisista on kulunut 69 vuotta. Valtaosa Thaimaan väestöstä on syntynyt maailmaan, jossa Thaimaan kuningas oli nimeltään Rama IX tai vaihtoehtoisesti Bhumibol Adulyadej eikä heidän maailmassaan ikinä ole ollut ketään muuta kuningasta. Entiseltä tyttöystävältäni olen kuullut täkäläisissä kouluissa opetettavan, että Thaimaa on maailman suurin valtio ja että Thaimaan kuningas on maailman mahtavin mies. Oleellinen osa täkäläisten koulujen opetussuunnitelmaa on kuulemani mukaan myös ohjeistaa, kuinka kuninkaallista autosaattuetta tulee tervehtiä, jotta on yhdenmukaista ja fiksun näköistä.

Yhtä kaikki, ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun Rama X, eli kuningas Maha Vajiralongkorn virallisesti kruunattiin Thaimaan kuninkaaksi sunnuntaina 5.5.2019.

Juhlathan alkoivat jo perjantaina, kun maaseudulta isolle kirkolle tullut kansa alkoi asettua aloilleen ja näissä tohinoissa myös Thaimaansuomalainen sai olla mukana. Viikonlopun mittaan jouduimme käymään kertaalleen Pattayalla, mutta onneksi meillä oli hyvät naapurit, jotka vartioivat telttaa sillä aikaa, kun olimme poissa. Se teltta puolestaan saatiin lainaksi Chonburista, mistä Kaleville suuri kiitos.

Teltta itsessään osoittautui suoranaiseksi ylellisyystarvikkeeksi, sillä suuri osa juhlakansasta näkyi yöpyvän täysin taivasalla. Emme tiedä, mitä olivat matkaan lähtiessään miettineet, mutta niin vain levittäytyi ympärillemme ruokakuntia, joiden varustukseen kuului pari huopaa, muutama sateenvarjo ja kylmälaukku. Joillakin oli oma grilli mukana. Alueella partioinut virkavalta ei kenenkään toimiin isommin puuttunut. Kunhan katselivat, että harmonisesti yhdessä elellään ja naapurisopu säilyy.

Thaimaansuomalainen ei viikonloppuna päivittynyt (taisi olla ensimmäinen kerta sitten tammikuun 2014?) siitä yksinkertaisesta syystä, että nettiyhteyttä ei telttapaikallemme ollut ja ne viikonlopun mittaan tehdyt lyhyet Facebook -päivitykset tulivat läheisen hotellin aulabaarista ja tuossa toisessa kuvassa näkyvästä kahvilasta. Paluu arkeen alkaa nyt.

Näitä kermanvärisiä edustusautoja näkyy kuninkaallisen perheen käytössä olevan useampi kappale.
Lähin toimiva nettiyhteys oli sitten täällä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: