+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Tsunamin jälkeen on Phuketin turvallisuutta takaamaan asennettu kaksi varoituspoijua reilun 300 km:n päähän rannikosta Andamanin merelle ja Intian valtamerelle.

Toinen poijuista, se Intian valtamerelle asennettu, pimeni lokakuussa 2021. Sitä ei alettu korjata heti viranomaisten päätettyä jäädä odottelemaan sen määräaikaishuoltoa, joka tehdään aina kahden vuoden välein. Valtion omistama uutistoimisto NBT kertoi tuolloin Thaimaan katastrofeja ennalta ehkäisemään perustetun Department of Disaster Prevention and Mitigationin (DDPM) päättäneen korvata molemmat poijut uusilla marraskuun aikana, jahka sääolosuhteet alueilla ovat parantuneet.

Näin ei ilmeisesti kuitenkaan ikinä tapahtunut, sillä kun se Andamanin merelle 340 km:n päähän rannikosta asennettu poiju pimeni Thaimaan viranomaisten mukaan torstaina 9.6, ei kukaan puhunut mitään “vasta uusitusta poijusta”. Oman lisänsä soppaan tuo vielä Yhdysvaltain kaikkia maailman merialueita valvovalta National Oceanic and Atmospheric Administrationilta (NOAA) tullut tieto, jonka mukaan poiju ilmoitti olemassaolostaan viimeisen kerran 7.6. klo 16.00.

Tämän näköisiä ne hälytyspoijut ovat. Toimivat tai eivät.

Eilen 14.6. oltiin sitten tilanteessa, jossa ei DDPM eikä sen alainen National Disaster Warning Center suoralta kädeltä vahvistanut poijujensa toimivuutta tai toimimattomuutta, mikä thaimaalaiset tuntien tarkoittanee sitä, että kumpikin poiju on tällä hetkellä täysin pimeänä. Olettamusta tukee myös DDPM:n lausunto, jossa vakuutetaan Thaimaan edelleen olevan tsunamivaroitusjärjestelmän piirissä, koska poijut olivat ainoastaan osa suurempaa hälytysjärjestelmäkokonaisuutta.

Ilmeisesti nyt kaksi osaa tuosta kokonaisuudesta on poissa pelistä.

1 comments

  1. Thaimaassa ei ole yhtään asiaa, missä olisi ajateltu sen kestävän yli kolme vuotta. Siis ei mitään.
    Kaikki tehdään “vähän sinne päin”. Olkoon se sitten kyse rakentamisesta tai suunnittelusta jne.
    Katujen suunnittelusta lähtien, ym, eletään kuin -30 luvun hevosaikakaudella
    Tehtaita on pilvin pimein, tehdään autoja, pesukoneita, ilmastointilaitteita jne, mutta kaikissa näissä on ulkomaalaisomistus ja sen mukainen työkulttuuri.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: