+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Cha-Amin piirikunta perustettiin 1897 nimellä Na Yang. 1914 piirikunnan keskus muutettiin Ban Nong Chockin alueelle, joka tänä päivänä tunnetaan nimellä Tha Yang District.

Vasta toisen maailmansodan jälkeen piirikunnan pääpaikka muutettiin nykyisen Cha-Amin alueelle ja samassa yhteydessä koko piirikunta nimettiin uudelleen Cha-Amiksi.

Cha-Am on perustamisestaan saakka tunnettu thaimaalaisten ja etenkin bangkokilaisten keskuudessa viikonloppulomakohteena, jonne on hyvät liikenneyhteydet ja joka ei ole hintojenkaan kiroissa. Kun katsoo Cha-Amin rantoja tänäkin päivänä, niin edelleen voi nähdä siellä paljon etupäässä Bangkokista tulleita thaimaalaisperheitä.

Syy tähän ovat juuri ne liikenneyheydet. Bangkokista on matkaa tänne vain 173 km ja matka taittuu sujuvasti omalla autolla, linja-autolla, pikkubussilla tai junalla.

Thaimaalaisperheet viettävät viikonloppuisin paljon aikaa yhdessä.

Cha-Amin upean rantakadun lisäksi paikkakunnan nähtävyyksistä mainittakoon ainakin Mrigadayavanin palatsi sekä ainakin thaimaalaisten mieleen oleva Wat Neran Chararamin buddhalaistemppeli kuusikätisine Phra Pit Thawanin patsaineen.

Thaimaalaisten opiskelijoiden keskuudessa Cha-Amin seudun yliopistot ovat erittäin haluttuja opiskelupaikkoja. Niiden jo kertaalleen mainittujen liikenneyhteyksien lisäksi suosioon vaikuttavat seudun opiskelijaystävällinen hintataso sekä tietenkin vapaa-ajan viettomahdollisuudet. Thaimaalainen opiskelijanuoriso ei niinkään suosi opiskelijakuppiloita tai teekkaritempauksia, mutta yhteinen iltanuotio jollain kohtaa alueen pitkästä rantahietikosta asiaan kuuluvine ulkogrilleineen saattaa olla unohtumaton elämys niille, jotka eivät koskaan eläissään ole nähneet merta. Mistä tuo kaikki vesi oikein tulee?

Stamford International University sekä Webster University Thailand lienevät alueen yliopistoista nimekkäimmät, mutta esimerkiksi IT -alan opintoja tarjoava Silpakorn University on sekin thaimaalaisten keskuudessa kovassa maineessa.

Vallasväen uimakoppi Mrigadayavanin palatsin alueella.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: