+66 959 45 0901
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaan politiikkaa pidempään seuranneet tietävät, että nykyiset vallanpitäjät haluavat tähän maahan koronaviruksenkin mieluummin kuin Thaksin Shinawatran (pikkukuva) klaania takaisin.

Ennen kuin aletaan ampua suoraan Thaksinia kohti kovilla, on annettava vähän suojatulta. Tässä tapauksessa se tarkoittaa sitä, että hallituksen muodostama korruptionvastainen National Anti-Corruption Commission (NACC) on valjastettu syyttämään Thaksinin siskoa, Yingluck Shinawatraa siitä, että tämä oli pääministerinä toimiessaan käyttänyt 240 miljoonaa bahtia (n. 6,3 meur) vuonna 2013 aloitettujen infrastruktuuriprojektien julkistamiseen.

NACC:n pääsihteeri Niwatchai Kasemmongkol kommentoi Bangkok Postille komission vievän asian Korkeimman Oikeuden rikososastolle käsiteltäväksi sen jälkeen kun valtakunnansyyttäjä oli tehnyt asiassa syyttämättäjättämispäätöksen todisteiden puutteessa. Niwachai uskoi syytekäsittelyn KKO:ssa alkavan kahden viikon kuluessa.

Yingluck Shinawatran kansansuosio Thaimaassa ei ole yhtä laajaa kuin Thaksinin, mutta pääministeriksi hänkin nousi punapaitaliikkeen tuella.

Jottei asia näyttäisi pelkästään Shinawatrojen vainoamiselta on syytteeseen vedetty mukaan Yingluckin tuon aikainen avustaja Suranand Vejjajiva ja aiempi apulaispääministeri Niwatthamrong Boonsongpaisan. Julkistamista hoitaneissa PR -toimistoissa Matichon Plc:ssä ja Siam Sport Syndicatessa odotellaan niinikään kirjettä KKO:lta.

NACC syyttää Yingluckia siitä, että hänen hallituksensa osoitti 240 miljoonan bahtin edestä valtion varoja laittomaan Roadshow to Thailand’s Future 2020 -projektiin. Kiveäkään ei jätetä kääntämättä, kun NACC etsii kaikkea mahdollista syytettään tukevaa todistusaineistoa.

Itse projekti käsitti näyttelyitä, seminaareja ja muita aktiviteettejä infrastruktuurihankkeen promoamiseksi vuonna 2013. NACC tekee kaikkensa unohduttaakseen sen seikan, että maan Perustuslakituomioistuin tuomitsi projektin perustuslain vastaiseksi vasta sotilasvallankaappauksen jälkeen vuonna 2014.

Thaksinin nuorin sisko Paetongtarn Shinawatra on tänä päivänä klaanin edustaja valtakunnanpolitiikassa. Hän edustaa Thaksinien rahoittamaa Pheu Thai -puoluetta, josta povataan seuraavien vaalien voittajaa.

 

0 comments

%d bloggers like this: