+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Tänä aamuna klo 08.00 lähtee linja-auto Pattaya Nuan asemalta kohti Morchitin linja-autoasemaa Bangkokissa. Sieltä matka jatkuu taksilla Don Mueangin lentokentälle, josta hyppäämme Nok Airin kyytiin määränpäänä Sakon Nakhon.

Aiemmista reissuista mm. juuri Sakon Nakhoniin, Phitsanulokiin ja Nakhon Phanomiin olemme oppineet, ettei tätä väliä kannata mennä autolla. Sisämaan lennot Thaimaassa ovat niin edullisia, että kaksi henkilöä lentää edestakaisin suurin piirtein kolmen bensatankillisen hinnalla ja matkaa on sentään tässä tapauksessa noin 800 km/suunta.

Sakon Nakhonissa olemme hyvin kotikentällä, sillä koko Luckin suku on sieltä lähtöisin ja tukikohtanamme toimii tuttu “kesämökki” jo vuosien takaa. Tällä kertaa ohjelmassa on perusteellinen katsaus thaimaalaisiin häihin siten, kun thaimaalaiset itse ne toteuttavat ja samalla tulee testattua tuon vasta hankitun matkaläppärin tablettiominaisuuksia. Siitä kun saa näytön irti näppäimistöstä, jolloin se alkaa toimia tabletin tavoin.

Matkan muusta ohjelmasta tiedämme toistaiseksi vain sen verran, että saatamme hyvinkin joutua tekemään todelliset lehmänkaupat, sillä Luckin eno haluaisi jostain syystä myydä meille lehmän ja meitä molempia kiinnostaa hirveän paljon, miksi kahdella city-ihmisellä pitäisi olla ns. oma lehmä ojassa Sakon Nakhonin suunnalla. Onneksi se kesällä 2015 esittelemämme sikala on nyttemmin myyty, niin ei sentään sikailemaan tarvitse ruveta.

Tulevista häistä ennakkotietona sen verran, että täällä Thaimaassa häät ovat ilojuhla, jossa ei pukeuduta ainakaan mustiin. Kahteen laukkuumme olemmekin varanneet mahdollisimman värikkäitä vaatteita ja häälahjan sijasta täällä annetaan vastavihityille kirjekuoressa käteistä rahaa tulevia kodin hankintoja varten. Kyläläiset antavat kukin kykynsä mukaan 300 – 500 bahtia, mutta me kaupungissa asuvat sukulaiset laitamme kuoreen kuulemma 2.000 bahtia. (n. 55 €) Morsio kun on Luckin veljentytär.

Päivitämme matkan tapahtumia näille sivuille huomisaamusta 20.7. alkaen aina sunnuntaille saakka, jonka jälkeen normaali uutisvirta Thaimaasta taas jatkuu.

Lisätietoja matkakohteesta ja sen maisemista oheisessa artikkelissa, joka aikoinaan oli yksi ensimmäisiä “Tämä on Thaimaa” -otsikon alla julkaisemistamme jutuista:

Tämä on Thaimaa – koilliset kaupungit

Mökkimme kuistilta katsellessa ei ikinä uskoisi, että lähimpään Tescoon on matkaa vain 500 metriä ja 7/11 löytyy alle 200 metrin päästä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: