+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Kaksi thaimaalaismiestä ylittivät ensimmäisinä maailmassa Thaimaanlahden Pattayan ja Hua Hinin välillä eFoil -sähkösurffilautoja (pikkukuva) käyttäen.

Ajatus Thaimaanlahden ylityksestä tuntui alkuun molempien mielestä pähkähullulta, mutta mitä kauemmin Mentagram Company Limitedin tj. Nattapon ja Lift Foils Thailand Challenge 2021 -kilpailun voittaja Nattapat asiaa miettivät, sitä kiehtovammalta ajatus uudesta sähkösurffilautojen pituusennätyksestä alkoi tuntua.

Miehet lähtivät matkaan Pattaya Beachiltä perjantaina 8.4. klo 5 aamulla. Matka Hua Hin Beachille, jonka aikana pysähdyttiin vain kerran vaihtamaan akut surffilautoihin, kesti lähes 9 tuntia.

Alkuperäisen suunnitelmansa mukaan kaksikko aikoi selvittää matkan 7 tunnissa, mutta matkan varrelle osuneet kovat tuulet ja aallokko hidastivat matkantekoa niin, että lautojen keskinopeudeksi jäi ainoastaan 22 km/t. Matkaan käytettyjen Lift eFoil -sähkösurffilautojen huippunopeus on 45 km/t.

Tältä näyttää eFoil -kyyti vähän rauhallisemmissa oloissa.

Tempauksen tarkoituksena oli osoittaa puhtaammankin energian voimalla voitavan päästä pidempiä matkoja myös meriteitse. Sähköiset eFoil -laudat eivät liikkuakseen tarvitse aaltoja eivätkä myöskään öljyä tai mitään muutakaan kuin sähköä. Yhden standardiakun kestoikä on 120 minuuttia.

Lautoja, joita on Thaimaassa ollut myynnissä vuodesta 2018, on tähän asti käytetty lähinnä kanaaleissa, joissa ja pienissä lammikoissa. Nyt sitten myös merellä.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: