+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kauppaministeri Jurin Laksanawisit kertoi perjantaina 1.7. Thaimaan viennin nousseen yli 10 % viime toukokuussa ja kaikkiaan lähes 13 % vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana.

Kasvun ennakoidaan jatkuvan myös vuoden jälkimmäisella puoliskolla ministeriön asettamien tavoitteiden mukaisesti. Jurin kertoi viennin vetävän tällä hetkellä niin hyvin, että se on itse asiassa Thaimaan talouskasvun veturi jopa ennen turismia. Tilanne muuttunee talven 2022-23 aikana, mikäli ulkomaalaiset matkailijat taas löytävät Thaimaan nyt, kun matkailun rajoitukset ovat käytännössä poistuneet.

Dollareissa mitattuna Thaimaan vienti oli toukokuussa 25,5 miljardia, mikä on 10,5 % enemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2021. Tuonnin arvo samaan aikaan oli 27,3 miljardia dollaria, mikä on 24,2 % viimevuotista enemmän. Näin ollen kauppataseen vaje oli vielä toukokuussa 1,8 miljardia dollaria. Kauppataseen vaje vuoden ensimmäisen viiden kuukauden aikana oli 4,7 miljardia dollaria.

Yksi Thaimaan elintarvikeviennin kuningasideoista oli maataloustuotteiden nettikauppa kiinalaisten kanssa.

Kauppaministeri Jurinin mukaan Thaimaan vientiä on viime aikoina vauhdittanut heikentynyt bahti, jonka ansiosta thaimaalaisten vientituotteiden kilpailukyky on parantunut, onnistuneet elintarvikkeiden vientistrategiat, vapaakauppasopimukset muiden maiden kanssa sekä maailmantalouden yleinen toipuminen pandemian jälkimainingeissa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: